Vietnam: 27 de morți în urma taifunului Damrey

5 noiembrie 2017, 11:41

Furtuna care a lovit sâmbătă coasta meridională este cea mai gravă din ultimele decenii. Zona este deseori afectată de furtuni, în special în partea de nord.

Precipitațiile puternice au provocat inundații, iar rafalele de vânt, cu viteze de până la 130 km/h, au smuls acoperișuri și stâlpi de electricitate. Potrivit departamentului care gestionează catastrofele, 27 de persoane au decedat, 22 sunt date dispărute, iar 40.000 de locuințe au fost deteriorate.

Provincia Khan Hoa, situată în zona de coastă, unde se găsește plaja cu nisip alb Nha Trang, cunoscută în lumea întreagă, a fost cel mai grav afectată, înregistrându-se 16 morți și 10 răniți, potrivit unui bilanț guvernamental.

Peste 30.000 de persoane, printre care și turiști străini, au fost evacuate din zonă înainte de declanșarea furtunii.

Peste zece zboruri au fost anulate, în timp ce cursele feroviare au fost suspendate.

În provincia centrală Phu Yen, autoritățile au precizat că orașul Tuy Hoa ”nu a mai fost afectată niciodată de asemenea distrugeri”.

La 500 km nord, orașul Danang, care va fi gazda, din 6 noiembrie, a Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific (APEC), a suferit pagube minore, potrivit presei. Președintele american Donald Trump, cel rus, Vladimir Putin și liderul chinez Xi Jinping sunt printre liderii mondiali care se vor afla la Danang.

Vietnamul a fost lovit de numeroase furtuni puternice de la începutul anului. Cel puțin 240 de persoane au fost ucise sau au fost date dispărute în inundații sau alunecări de teren.

Potrivit statisticilor Băncii Mondiale, catastrofele naturale au făcut peste 13.000 de morți și peste 6,4 miliarde de dolari pagube materiale în Vietnam, în ultimii 20 de ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite