Peşte urât mirositor şi mămăligă cu viermi, la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanța

12 decembrie 2017, 19:47

 

Mamele povestesc că peştele şi mămăliga au fost oferite de personalul spitalului părinților internați alături de copii. Una dintre mame a apucat să împartă mâncarea cu cel mic, înainte să observe viermii.

Mamele s-au speriat și s-au gândit imediat la copii internați, care s-ar fi putut îmbolnăvi și mai grav.

Peştele mirosea îngrozitor … ne-am uitat mai atent şi la mămăligă şi era plină de viermişori. Ni s-a spus că este preparat termic viermele” – mamă

Una dintre mamele din salon a avertizat personalul spitalului și a făcut o sesizare și la Direcția de Sănătate Publică.

Reprezentanţii spitalului susţin că mâncarea nu a fost pregătită în unitatea sanitară ci a fost livrată de o firmă de catering.

Conducerea spitalului a demarat o anchetă internă.

Direcția de sănătate va merge în control.

A fost anunţat serviciul de control în Sănătate Publică. Mâine se va constitui o echipă care să verifice aspectele ce sunt susţinute în reclamaţie, la Spitalul de Boli Infecţioase” – Ramona Iliuță, director adjunct executiv al DSP Constanța.

Firma de catering susține că nu știe cum a fost posibil un astfel de incident și anunță propriile verificări.

Peştele a fost achiziţionat sub formă congelată. Se poate întâmpla. Atâtea produse câte există pe piaţă … Am anunţat ANSVSA, am trimis solicitarea de a efectua verificările de rigoare” – Petre Preda, manager firma de catering.

Firma de caterig care a livrat meniurile pentru Spitalul de Boli Infecţioase este aceeaşi cu cea care gătește și pentru bolnavii din Spitalul Judeţan Constanţa.

În urmă cu câteva luni, a fost amendată cu 15 mii de lei, după ce inspectorii OPC au găsit sute de kilograme de produse expirate şi neconforme. Spitalul nu a reziliat contractul și continuă să lucreze cu firma de catering.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite