Viena a revenit la viață după șase luni de restricții. Redeschiderea instituțiilor de cultură a venit la pachet cu reluarea activității în cafenele și restaurante

20 mai 2021, 12:10

Aceste condiții se aplică și celor mai mulți europeni, inclusiv români, care de acum nu mai sunt nevoiți să stea în carantină dacă merg în Austria.

Un spectacol de operă, o piesă de teatru sau un film. Așa au ales mulți vienezi să petreacă prima seară de relaxare după 6 luni de carantină în care nu s-au putut bucura de nicio activitate socială. Revenirea în sălile de spectacole este însă rezervată doar celor care s-au vaccinat, prezintă un test negativ de covid sau au trecut prin boală.

Redeschiderea instituțiilor de cultură a venit la pachet cu reluarea activității în cafenele și restaurante. Printre cei care au ales să ia masă în oraș a fost și cancelarul Sebastian Kurz.

Austria a intrat în carantină în noiembrie când raporta o medie de aproape 10 mii de cazuri pe zi. Acum sunt doar câteva sute, iar această situație a permis și relaxarea condițiile de călătorie și a fost eliminată perioada de carantină pentru cei vin din țări cu incidența mică de cazuri, pe lista aflându-se și România. La intrarea în Austria trebuie prezentat însă unul din cele 3 documente obligatorii: test negativ, certificatul de vaccinare, dacă au trecut 22 de zile de la inoculare, sau dovada trecerii prin boală.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite