Viena, orașul valsului și al operei. Cât costă un city break în capitala Austriei

12 octombrie 2017, 12:09

Capitala Austriei și una dintre cele mai populare destinații europene este străbătută de Dunăre și împrejmuită de pădurile Wiener Wald și uriașe parcuri considerate plămânii orașului.

Viena vă întâmpină cu peste 100 de muzee și colecții, iar zeci de palate și clădiri de epocă decorează centrul istoric, multe dintre ele parte din patrimoniul mondial.

Orașul vechi, Inner Stad, numit și Orașul din Interior, a fost dezvoltat între fortificațiile vechii așezări, iar în secolul al XIX-lea, zidurile de apărare au fost înlocuite de celebrul Ringstrasse. Aici se găsesc muzeele și alte atracții ale Vienei.

Cele mai impresioniste grădini vieneze sunt dominate de Palatul Schönbrunn, simbolul baroc cu elemente roccoco al orașului și fosta reședință a Împărătesei Maria Theresa. Habsburgii au deținut aceste pământuri, iar mai târziu, Împăratul Franz Joseph, alături de Elisabeta de Wittelsbach, cunoscută ca frumoasa Sissi, au locuit aici.

Aproape 600 de ani, Palatul Hofburg a fost inima Imperiului Habsburgic. Astăzi servește ca muzeu și bibliotecă națională, iar interioarele adăpostesc colecții impresionante de arme sau instrumente muzicale.

O altă splendoare arhitecturală a Vienei este Palatul Belvedere, astăzi muzeu de artă și pictură. Cele două clădiri baroce cu elemente roccoco sunt despărțite de grădini amenajate cu fântâni arteziene și statuete ce îi reprezintă pe marii artiști vienezi.

Primaria, Rathaus, impresionează prin arhitectura neogotică și turnul înalt de 100 de metri.

Simbol al libertății orașului, Catedrala Sfântul Ștefan – Stephansdom, este o capodoperă a stilului gotic cu elemente baroce și romanice. Interiorul vast are o cupolă decorată cu portrete ale sfinților.

Cu basoreliefurile din marmură și frescele creștine din interior, Biserica barocă a Sfântului Petru este a doua cea mai vizitată catedrală a Vienei și una dintre cele mai vechi, iar Biserica Votive este unul dintre cele mai impresionante edificii neogotice din lume.

Un city break in Viena poate include o vizită scurtă la Prater – unul dintre cele mai moderne parcuri de distracții din Europa, de unde se poate admira întragul oraș din uriașa roata Riesenrad.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite