VIDEO. #WorldBalletDay. 20 de ore de balet live pe Facebook, cu ocazia Zilei Mondiale a Baletului

4 octombrie 2017, 08:50

Stream-ul, disponibil pe Facebook, cuprinde spectacolele celebrelor companii și poate fi urmărite pe paginile de Facebook ale fiecărei companii participante sau pe worldballetday.com, iar repere din acest spectacol maraton vor fi disponibile ulterior pe YouTube.

Ziua Mondială a Baletului LIVE este o celebrare a dansului și o bună ocazie pentru public să ia contact cu marile companii de balet, pe scenă şi în afara ei. Fiecare companie va introduce privitorul în culisele acestei arte, la repetiţii, în culise şi în mijlocul decorurilor fabuloase.

Baletul va ajunge la iubitorii săi şi prin intermediul Instagram. Vizitatorii sunt încurajați să se implice folosind hastagurile #WorldBalletDay și #mydanceshoes alături de fotografii și înregistrări video cu proprii pantofi de dans.

Să lucrezi cu World Ballet Day LIVE este o bună ocazie ca baletul să ajungă la cât mai mulți oameni. Ziua Mondială a Baletului demonstrează că dansul conectează toate culturile, iar noi suntem fericiți să putem facilita o astfel de inițiativă fantastică.” – Glenn Miller, Strategic Partner Manager Facebook.

 

(w460) Balet

Despre Ziua Mondială a Baletului LIVE

Prima ediţie a acestui eveniment a avut loc pe 1 octombrie 2014 şi a atras 502.823 de vizitatori din întreaga lume, care au privit în medie 27 de minute. Evenimentul a fost inspirat de Royal Ballet live în 2012, cu nouă ore de live pe YouTube și site-ul Guardian.

Baletul, arta călcată în picioare

Renaşterea italiană a creat baletul, adăugând mişcărilor funcţionale ale dansului, tehnici de mare viruozitate, dar şi poezie, dramă, costume şi muzică special create.

 

(w460) balerini

La început a fost dansat doar la curţile nobiliare italiene, apoi s-a răspîndit rapid şi la curţile regilor Franţei şi a fost primul dans care a urcat pe scena teatrelor în faţa publicului.

Baletul a creat dansatori profesionişti şi coregrafi, iniţial licenţiaţi chiar de regele Franţei şi apoi de Académie Royale de Danse deschisă la Paris în 1661. Jean-Baptiste Lully, pe numele său italian Giovanni Battista Lulli, compozitor, instrumentist şi dansator, a fost primul mare maestru de ceremomii, la curtea regelui Ludovic al XIV-lea, creator al stilului baroc francez şi primul director al Operei din Paris.

Din Franţa baletul a trecut în Rusia şi s-au născut mari şcoli şi companii de balet şi, după Opera din Paris, au atins gloria şi teatrele de Opera din Sankt Petersburg şi Moscova.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite