VIDEO | Ciocnire între două avioane în timpul unui spectacol aerian în Texas

13 noiembrie 2022, 07:57

Un bombardier Boeing B-17 Flying Fortress şi un avion de vânătoare Bell P-63 KingCobra s-au ciocnit în zbor în jurul orei 13:20 (19:20 GMT), a anunţat Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) într-un comunicat.

Cel puțin doi oameni, adica piloții, și-au pierdut viața, dar bilanțul nu este clar încă. Potrivit specialiștilor unul dintre avioanele implicate, un bombardier Boeing B-17, este în mod normal operat de 4 sau 5 persoane. În plus nu se știe exact numărul persoanelor aflate la bordul niciunuia dintre cele două avioane. Coliziunea a avut loc in timpul unui spectacol aerian dedicat aparatelor de zbor dezvoltate in anii 40 si era urmarit de aproximativ 6 mii de spectatori. Nicio persoană dintre cele aflate la sol nu a fost ranită în urma accidentului.

„În acest stadiu nu ştim câte persoane se aflau la bord”, a adăugat FAA, care a deschis o anchetă în acest caz.

Aeroportul „Dallas Executive”, situat la aproximativ zece kilometri sud de metropola texană, a menţionat pe Twitter un „incident” în timpul unui spectacol cu avioane militare din anii ’40, organizat în cadrul weekendului. Pompierii au declarat că au fost trimişi la faţa locului.

VIDEO

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite