VIDEO Republica Dominicană: Ministrul Mediului împuşcat mortal în propriul birou. Asasinul este prietenul său din copilărie

6 iunie 2022, 23:28

„Informaţiile pe care le deţinem în acest moment indică faptul că, la primele ore ale zilei de astăzi (luni), ministrul mediului şi-a pierdut viaţa într-un atac armat în biroul său”, a declarat Homero Figueroa.

„Miguel Cruz, persoana identificată ca trăgător, era un prieten personal al ministrului”, a adăugat el, precizând că acesta a fost „arestat” şi că o anchetă este în curs pentru a afla motivul crimei.

Potrivit mai multor surse din cadrul ministerului, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, un bărbat înarmat a intrat în forţă în cursul reuniunii săptămânale a ministrului cu adjuncţii săi şi a deschis focul.

Acest apropiat al victimei a putut avea acces mai uşor în zonele de securitate din cadrul ministerului.

Poliţia a refuzat deocamdată orice comentariu. Echipele AFP aflate la faţa locului au văzut intrând în clădire unităţi ale poliţiei de elită.

„Suntem consternaţi de ceea ce s-a întâmplat”, a scris pe Twitter Ministerul Mediului al cărui sediu din Santo Domingo a fost evacuat.

Criminalul a fost arestat.

Orlando Jorge Mera a fost un reputat avocat și profesor universitar care avea ca hobby apicultura și sportul și care în urmă cu aproape doi ani și-a asumat sarcina de a „reda frumusețea” ariilor protejate din țară.

Născut în Santiago de los Caballeros în urmă cu 55 de ani, a trăit de la naștere într-o familie dedicată politicii, deoarece era fiul lui Salvador Jorge Blanco, care a fost președinte al Republicii Dominicane între 1982 și 1986.

(w620) Orlando Jo

Orlando Jorge Mera era ministru al Mediului din august 2020.

Potrivit Institutului de Mediu, Jorge Mera a fost instruit la școala San Ignacio de Loyola. Ulterior, în 1991, a absolvit Dreptul, Summa Cum Laude, la Pontificia Universidad Católica Madre y Maestra (PUCMM), unde a predat Dreptul Mediului; Drept administrativ și Introducere în drept, precum și la Universidad Iberoamericana (UNIBE).

Fostul ministru a fost apicultor și partener la Jorge Mera & Villegas și a avut un master în Administrarea Afacerilor (2013) de la Universitatea Dominicană Americană (Unicda).

De asemenea, a fost coordonator al diferitelor Comisii Permanente ale Senatului Republicii Dominicane, din 1998 până în 2000. În plus, a prezidat Grupul de Negociere a Proprietății Intelectuale al Acordului de Liber Schimb al Americilor (ALCA).

Orlando Jorge a fost, de asemenea, președinte al Institutului Dominican de Telecomunicații (Indotel) și membru fondator al Partidului Revoluționar Modern (PRM).

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite