VIDEO Președintele SUA, Joe Biden, îl avertizează pe Vladimir Putin să nu folosească arme nucleare sau chimice în Ucraina: „Nu o face. Nu o face!”

Joe Biden
Joe Biden
17 septembrie 2022, 18:18

Nu o face. Nu o face. Nu o face. Vei schimba războiul așa cum nu a mai fost văzut vreodată de la Al Doilea Război Mondial” a răspuns Joe Biden, întrebat ce i-ar spune președintelui Vladimir Putin dacă acesta s-ar gândi să folosească arme nucleare tactice sau arme chimice.

Rusia „ar deveni şi mai mult paria în lume, mai mult decât a fost vreodată”, a avertizat Biden.

În decurs de câteva zile, forţele Kievului au preluat iniţiativa într-un război care părea împotmolit pe o linie a frontului, cvasi-imobilă de la începutul verii, notează AFP.

În pofida acestei situaţii, Vladimir Putin a declarat vineri că ofensiva sa va continua în Ucraina.

VEZI și Nimeni nu-l înduplecă pe Putin. Liderul de la Kremlin: Obiectivul Rusiei în Ucraina nu s-a schimbat. Operaţiunile noastre ofensive în Donbas nu s-au oprit, avansează într-un ritm lent. Planul nu necesită schimbare

Putin a făcut aceste declarații după ce tocmai îi spusese premierului indian Narendra Modi că va face tot posibilul pentru a termina cât mai repede conflictul din Ucraina.

„Din păcate, pur şi simplu partea adversă – liderii Ucrainei – a refuzat orice proces de negociere şi a indicat că vrea să-şi atingă obiectivele pe cale militară, pe câmpul de luptă”, a afirmat Putin în discuția cu Narendra Modi, la summitul Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai, organizat în Uzbekistan.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite