VIDEO. Peggy Maskery și povestea unui voluntar în vârstă de 96 de ani

Peggy Maskery, în vârstă de 96 de ani, se numără printre milioanele de voluntari ai lumii. A luat contact cu lumea voluntariatului la vârsta de 8 ani, iar la 16 ani a început să activeze. De atunci, timp de 80 ani, își oferă timpul și ajutorul celor nevoiași.

03 Iunie 2017, 08:17 (actualizat 03 Iunie 2017, 08:28) | Magda Manea |
Peggy Maskery / FOTO: wirralglobe.co.uk
Peggy Maskery
Peggy Maskery
Bernie Frost
donații
Misiunea din Birkenhead
Peter Doyle

Ea este unul dintre cei 30 de voluntari de pe Hemingford Street, Marea Britanie, acolo unde și-a cunoscut și soțul, Teddy, voluntar și el. "Era în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și l-au chemat pe front. Ne-am căsătorit în 1944, dar am continuat și aici. Erau zile foarte diferite față de ce este astăzi".

"De exemplu, copiii de astăzi nu sunt la fel de săraci ca atunci, deși există încă mulți copii neglijați în jurul nostru".

 

Misiunea în cadrul căreia activează Peggy a a fost fondată de Charles Thompson în 1892, iar oamenii de afaceri locali au făcut donații pentru a ajuta familiile nevoiașe și copiii.

Peggy, născută în Birkenhead, declara pentru Globe: "Iubesc absolut totul aici, iubesc să îi ajut pe cei care au nevoie. Am văzut o mulțime de schimbări, unele bune, altele rele. Pentru majoritatea dintre noi, o masă caldă și un loc unde să punem capul sunt lucruri obișnuite, dar pentru alții nu este așa. Vremurile grele continuă să îi lovească pe cei mai vulnerabili. În timp ce de sărbători, noi ne gândim la cadourile frumos împachetate, mulți oameni se gândesc unde vor dormi"

"Este minunat să fii parte a unei echipe care încearcă să aducă schimbarea în viața oamenilor. De-a lungul anilor, am văzut tineri venind la misiune pentru o masă caldă, apoi revenind ca adulți pentru a ajuta."

Misiunea în cadrul căreia Peggy  este voluntar activează de peste 120 de ani. Acesta își deschide porțile pentru peste 70 de persoane, cinci zile pe săptămână, oferindu-le mese calde și o șansă de a scăpa de sărăcia cu care au devenit atât de obișnuite.

Fondatorul misiunii, Charles Thompson, a murit în 1903, dar misiunea și-a continuat lupta, prin fiica sa, Annie, decorată cu MBE în 1953, pentru serviciile aduse oamenilor din Birkenhead.

 

(w460) Peggy Mask

Peggy s-a numărat printre cele 500 'Miss Thompson Girls' - un grup de tinere care au călătorit în scopuri umanitare. "Annie era o doamnă minunată care mi-a făcut o impresie deosebită. Când eram mică mă învăța cum să nu greșesc".

Acum, misiunea este condusă de Bernie Frost, care s-a implicat ca voluntar pentru prima dată în urmă cu 12 ani.

 

(w460) Bernie Fro

Oferind alimente, mobilă, haine, asistență medicală, servicii de consiliere și chiar jucării pentru cei mai săraci copii din cartier, Bernie este mândru că face parte din ceva atât de vital pentru mulți dintre cei care se află la limita existenței.

"Oamenii ca Peggy sunt o dovadă a importanței voluntariatului. Astfel de oameni joacă un rol uriaș în munca noastră, suntem dependenți unii de ceilalți. Vreau să îi mulțumesc public pentru sprijinul ei constant" spune Bernie.

Printre cei care beneficiază de serviciile oferite de misiune este Geoff Evans, un șomer în vârstă de 48 de ani.

"Știu oameni de 20 - 30 de ani, care nu pot face jumătate din cât face ea. A fost trimisă de sus" spune el despre Peggy.

Lee Williams, în vârstă de 28 de ani, este unul dintre cei care a beneficiat de serviciile oferite de misiune, apoi a devenit voluntar.

"Sunt voluntar aici pentru că este modul meu de a da ceva înapoi. Fără Bernie, nu cred că aș mai fi aici acum. Bernie este inima și sufletul locului" spune Lee.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 17°C
IASI 14°C 14°C
CLUJ 13°C 13°C
CONSTANTA 15°C 15°C
CRAIOVA 17°C 16°C
BRASOV 13°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI