VIDEO O candelă nesupravegheată a dat foc la cinci case, în Ploieşti

3 mai 2022, 12:15

„Dormeam. cand ne-am sculat era flacara mare, mare de tot. Foarte tare ne-am speriat, am sculat copiii din somn. Cumnata mea a iesit afara din casă”, a povestit o femeie păgubită.

Alarma a fost data la 112 de către vecinii care au simțit un miros puternic de fum. În casa în care s-au aprins flăcările, incendiul a cuprins rapid o încăpere, iar de acolo s-a extins la alte patru locuințe.

Pentru că incendiul s-a extins cu repeziciune, pompierii și ambulantele au sosit în număr mare la fata locului. În zonă, casele sunt lipite unele de altele, ceea ce a facilitat propagarea incendiului.

„La fata locului am deplasat șapte autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță team, o ambulanta B2 de la ISU, o ambulanta B2 de la SAJ, o descarcerare, 3 ofiteri si 37 de subofițeri”, a declarat inspectorul-șef ISU Prahova, Alexandru Muscalu.
Focul ar fi  izbucnit de la o lumânare lăsată nesupravegheată. Bărbatul în casă căruia s-a declanșat incendiul, în vârstă de 63 de ani, a suferit arsuri de gradul III pe aproximativ 60 % din suprafață corpului. El a fost dus la Unitatea de Primiri Urgențe din Ploiești.
„Îmi pare rău de nea Ion, așa îi ziceam noi. El a muncit și el să-și facă pe acolo prin casă și el îmbunătățiri”, a arătat o femeie.
Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a arătat că „cel mai important e să nu se mai întâmple. Cu calm trebuie să rezolvăm și în primul rând să vedem cum putem să-i ajutăm pe dânșii”.
Nu se stie încă dacă locuințele afectate de incendiu aveau poliţe de asigurare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite