VIDEO Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, arest la domiciliu timp de 30 de zile. Dodon se simte „persecutat”

Reacția Moscovei la perchezițiile efectuate la Igor Dodon
Reacția Moscovei la perchezițiile efectuate la Igor Dodon
26 mai 2022, 13:34

Igor Dodon a respins acuzațiile procurorilor, susținând că dosarul este „politic”.

„Dosarul este unul politic. Cu acest caz se ocupă 53 de procurori și ofițeri. Niciun politician nu a fost așa persecutat”, a acuzat Dodon, citat de presa de la Chișinău.

„Este un dosar politic comandat de președintele Maia Sandu. Este cinic să mă învinuiești de trădare de patrie. Aceste dosare de îmbogățire ilicită sunt făcute pentru a fi persecutate. Noi l-am dat jos pe Plahotniuc. Cu ce scop s-a făcut acest lucru. Pentru a sustrage atenția opiniei publice”, a declarat Igor Dodon, după anunțarea deciziei magistraților, citat de TVR Moldova.

Tot joi, magistrații au aplicat arestul preventiv pe numele cumnatului lui Igor Dodon, vizat în același dosar.

–-

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost adus în fața magistraților. Procurorii cer în cazul său arest preventiv pentru următoarele 30 de zile.

ACTUALIZARE Potrivit avocatului lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, instanța urmează să pronunțe decizia  în jurul orei 15.30.

ACTUALIZARE Igor Dodon ar fi intenționat să fugă din Republica Moldova. Acesta și-a cumpărat un bilet în vederea părăsirii astăzi a teritoriului statului Republicii Moldova”, a declarat Procurorul anticorupție Petru Iarmaliuc, potrivit TVR Moldova.

Astăzi, Dodon urma să plece peste hotare la ora 09:00. Au fost găsite mijloace bănești ale unui stat străin în sume mari, care indicau faptul că se intenționează de a părăsi teritoriul R.Moldova”, a declarat Petru Iarmaliuc.

__________________

Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, a fost adus în fața magistraților. Întrebat de jurnaliști dacă își recunoaște vine, Dodon a răspuns că i s-a interzis să facă declarații.

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, examinează demersul Procuraturii Anticorupție privind măsura de arest preventiv pentru un termen de 30 de zile în privința ex-președintelui R. Moldova, Igor Dodon și a cumnatului acestuia, reținuți pentru acte de corupție.

El a fost transportat fără cătușe, și  a reușit să spună că acuzațiile care i se aduc fac parte „dintr-un dosar politic”.

Membrii și simpatizanții Partidului Comuniştilor din Republica Moldova protestează în fața sediului Judecătoriei.

Igor Dodon a fost reținut marți seara, după aproape 11 ore de percheziții la domiciliul său și la mai multe adrese și presupuse proprietăți ale acestuia.

Acesta este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului de către o organizație criminală, trădare de patrie și de îmbogățire ilicită.

Procurorii anticorupţie de la Chişinău au cerut mandat de arestare preventivă pe numele lui Igor Dodon. Fostul președinte al Republicii Moldova spune că reținerea sa este o acțiune politică

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite