Cum a ajutat un pilot de dronă ucrainean, în vârstă de 15 ani, la distrugerea unui convoi al armatei ruse

Sursa foto: Global News
Sursa foto: Global News
7 iunie 2022, 10:47

Civilul care a preluat sarcina și-a trimis drona pe un câmp din apropierea casei sale și a găsit convoiul rusesc. Artileria ucraineană l-a distrus, iar operatorul de drone a fost salutat în liniște ca un erou. Are doar 15 ani.

Într-un interviu pentru Global News, Andrii Pokrasa a recunoscut că a fost puștiul care a ajutat la oprirea invaziei rusești de la Kiev.

Incidentul a fost confirmat de părinții săi și de șeful Federației Ucrainene a proprietarilor de drone.

„El era singurul care avea experiență cu dronele în acea regiune. Este un adevărat erou, un erou al Ucrainei”, a explicat comandantul, Yurii Kasjanov.

Pokrasa a spus că experiența a fost „foarte, foarte înfricoșătoare”, dar nu a vrut ca soldații ruși să-i invadeze orașul.

Yurii a spus că forțele de apărare civilă au apelat la el pentru că aveau nevoie de coordonatele GPS ale coloanei ruse pentru a putea fi localizată.

„Ne-au oferit informații unde ar putea fi cu aproximație coloana rusă. Scopul nostru a fost să găsim coordonatele exacte și să furnizăm coordonatele soldaților”, a spus Pokrasa.

Tatăl lui Yurii a transmis detaliile unei unități de apărare teritorială folosind o aplicație de social media, iar forța de invazie rusă a fost oprită lângă Berezivka, la aproximativ 40 de kilometri vest de Kiev.

Dronele de consum au devenit un instrument crucial în războiul din Ucraina. Sute de operatori civili de drone au documentat totul, de la mișcările trupelor rusești până la dovezi ale crimelor de război.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite