VIDEO. Copiii salvaţi dintr-o grotă din Thailanda au disputat un meci de fotbal la Buenos Aires, cu River Plate

Meciul amical care s-a încheiat la egalitate 3-3 s-a disputat pe terenul stadionului Monumental
Meciul amical care s-a încheiat la egalitate 3-3 s-a disputat pe terenul stadionului Monumental
8 octombrie 2018, 10:24

Copiii, cu vârste între 11 şi 16 ani. şi antrenorul lor în vârstă de 25 de ani, însoţiţi de părinţi, au sosit, vineri, la Buenos Aires, la invitaţia Comitetului Internaţional Olimpic (CIO).

Ei au asistat, sâmbătă, la ceremonia de deschidere a JOT şi au fost invitaţi să susţină duminică dimineaţă un meci contra unei echipe de juniori a clubului River Plate, unul dintre cele mai mari cluburi din Argentina.

Meciul amical, care s-a încheiat la egalitate, 3-3, s-a disputat pe terenul stadionului Monumental, gazda clubului River Plate şi teatrul victoriei Argentinei de la Cupa Mondială din 1978 (3-1 cu Olanda).

Îmbrăcaţi în tricouri violet pe care era scris numele lor, jucătorii thailandezi însoţiţi de antrenorul lor, au fost întâmpinaţi cu aplauze de tinerii jucători argentinieni.

„A fost un moment excepţional întrucât aceşti tineri jucători au trăit momente teribile”, a declarat preşedintele clubului River Plate, Rodolfo D’Onofrio.

„Tinerii sunt foarte fericiţi şi entuziasmaţi”, a comentat Werachon Sukondhapatipak, şeful delegaţiei thailandeze.

Invitaţi de onoare ai CIO pentru aceste Jocuri, cei 13 copii thailandezi au fost blocaţi într-o grotă între 23 iunie şi 10 iulie, când au fost salvaţi.

Peste 4.000 de sportivi cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, dintre care 34 din România, participă la ediţia a treia a Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, care au debutat sâmbătă şi se vor încheia pe 18 octombrie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă