VIDEO Consilieră USR, amenințată și agresată fizic de doi colegi de la PNL și PMP în scandalul imobiliar ”Sectorul 0” din Mogoșoaia: ”Vă las în căruț cu rotile, chit că fac pușcărie!”

Scandal la Primăria Mogoșoaia. O consilieră USR a fost agresată verbal şi fizic de doi colegi din PNL şi PMP. Totul ar fi început după ce consiliera s-ar fi opus unei afaceri imobiliare despre care spune că este un adevărat tun. Femeia a depus plângere penală în acest caz, iar cei doi consilieri au fost suspendaţi până la finalizarea anchetei. Atenție, informații care vă pot afecta emoțional!

28 Ianuarie 2022, 09:48 (actualizat 28 Ianuarie 2022, 21:47) Știrile TVR |
Scandal cu amenințări
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Scandalul a izbucnit aseară în Primăria Mogoșoaia, în cadrul comisiei de asistență socială. Doi consilieri de la PNL și PMP au amenințat o consilieră de la USR.

„Dacă vreodată mai aud în viaţa mea că mai puneţi să mai sune reporteri pe nevastă-mea sau pe fii-mea, vă las în căruţ. Vă las în căruţ cu roțile”.

„Chiar dacă mă duc la puşcărie 5-6-7 ani, vă las în căruţ cu roțile”.

„Dacă o singură dată se va mai întâmpla, dumneavoastră sunteţi singura care rămâneţi în căruţ cu roțile!”.

„Lăsaţi familia în pace”.

„Ajutor, ajutor!"

"Nu mai filma!”

Întregul scandal nu a fost legat de ordinea de zi a Comisiei de asistență socială, ci de proiectul imobiliar „Sectorul 0” pe care primăria din Mogoșoaia vrea să-l realizeze și care a stârnit nenumărate controverse.

FELICIA IENCULESCU POPOVICI, CONSILIER LOCAL USR: Unul dintre consilieri, Ene Valentin, a început să mă acuze că aş fi dat numărul lui, pe care nu-l am, de fapt numărul soţiei şi al fiicei lui, unor jurnalişti. I-am spus că nu-i cunosc familia, nu am numărul şi a continuat apoi cu nişte ameninţări. Când mi-am dat seama că sunt nişte ameninţări grave, am căutat telefonul, să-l înregistrez. Problema este acest proiect imobiliar uriaş, numit Sector 0, care acoperă 44% din suprafaţa comunei Mogoşoaia şi care se face printr-un artificiu legislativ, o modificare a legii exproprierilor, dar care nu are avizele necesare de urbanism.

Consiliera susține că a fost agresată chiar fizic de către cei doi consilieri - Valentin Ene, membru PNL, şi Dinu Gheorghe, membru PMP. Din această cauză, femeia a strigat după ajutor, iar după ce a ieșit de la ședință, a plecat direct la poliție, pentru a depune plângere.

După ce a ajuns public, cazul a generat și reacții politice.

"PNL Ilfov se delimitează de acest tip de comportament și susținem că violența de orice fel niciodată nu va aduce beneficii celor care au crezut în noi și ne-au mandatat să îi reprezentăm. (...) Ca urmare a evenimentului de ieri, domnul consilier Ene a fost suspendat din toate funcțiile de conducere din partid, până la finalizarea anchetei".
(SURSA: comunicat de presă PNL Ilfov)

IONUȚ SIMIONCA, SECRETAR GENERAL PMP: Categoric un astfel de comportament nu poate fi tolerat, indiferent care ar fi cauzele care ar fi condus la acea dispută. Astăzi am vorbit cu colegii de la PMP Ilfov, aceștia au decis suspendarea din funcţiile de conducere ale consilierului local din partidul nostru, până la finalizarea anchetei.

Felicia Ienculescu-Popovici a depus plângere penală în acest caz.

FELICIA IENCULESCU POPOVICI, CONSILIER LOCAL USR: Sunt într-o stare foarte neplăcută, dar asta nu înseamnă că eu voi da înapoi. Voi depune chiar și o cerere, măcar la ședințele de Consiliu să fiu însoțită de un agent de poliție.

Miza scandalului de la Mogoșoaia o reprezintă proiectul "Sectorul 0", prin care primăria comunei dorește să transforme 330 de hectare de teren agricol în proiecte rezidențiale cu blocuri de 10 etaje, magazine, campus universitar, spital și parc de agrement. Dezvoltarea va fi făcută cu ajutorul investitorilor privați, însă ei nu sunt cunoscuți în acest moment. Pentru a realiza acest proiect, votat în decembrie de consiliul local, Primăria Mogoșoaia a declanșat procedura exproprierii a 276 de proprietari, care primesc 1,7 euro/mp. Oamenii spun că prețul cu care sunt despăgubiți este unul mult prea mic și că terenurile pe care le dețin valorează de cel puțin 10 ori mai mult. Deși în instanță sunt procese pe rol care cer anularea deciziilor de până acum, primăria continuă să pună în aplicare planul. De cealaltă parte, primarul localității Mogoșoaia, Paul Mihai Nicu Precup, susține că Sectorul Zero nu este o afacere imobiliară, ci este un model de dezvoltare urbană și că va aduce 80.000 de locuitori noi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Momentul a fost surprins într-o înregistrare video pe care Felicia Ienculescu, consilieră USR și activistă de mediu, a făcut-o cu telefonul înaintea unei ședințe a comisiei de muncă. Înregistrarea a fost făcută publică pe pagina USR PLUS.

Pe înregistrarea video se aude cum unul dintre consilieri o amenință pe Felicia Ienculescu Popovici: ”Dacă vreodată mai aud în viața mea că mai puneți să mai sune reporteri pe nevastă-mea sau pe fii-mea vă las în căruț cu rotile, credeți-mă. Chiar dacă mă duc la pușcărie 5 ani, 6 ani, 7 ani, vă las în căruț cu rotile”.

Un alt consilier îi reproșează că ”este bună doar să pună pe Facebook” și îi cere să nu mai filmeze. Consiliera încearcă să ignore amenințările și continuă să semneze mai multe hârtii în pregătirea ședinței comisiei care urma. La un moment dat spre finalul înregistrării, unul dintre consilieri îi cere insistent consilierei să oprească filmarea. După cum arată înregistrarea, pare că Felicia Ienculescu a oprit filmarea, dar a repornit-o în momentul în care susține că a fost agresată. La un moment, la finalul înregistrării, telefonul se mișcă și se aud țipete: ”Ajutor! Ajutor!”.

În urma incidentului președintele USR PLUS Dacian Cioloș a reacționat pe Facebook:  E inadmisibil să se întâmple asemenea acțiuni într-un stat de drept și, dacă mai există autoritate în acest stat, ea trebuie să se vadă acum. Aștept o reacție de urgență și de la președinții PNL și PMP cu privire la comportamentul violent, impardonabil, al colegilor lor. Violența politică promovată de AUR e preluată de PNL și PMP”.

Și fostul ministrul al Transportuilor, Cătălin Drulă, și-a exprimat public susținerea față de consiliera de la Mogoșoaia: ”A fost depusă plângere penală la Poliție, așteptăm ca autoritățile să investigheze cât mai repede aceste fapte reprobabile. Contextul este dat de recentele investigații de presă despre Sectorul 0, iar evenimentul s-a petrecut la Școala din Mogoșoaia, în timpul unei ședințe de comisie din Consiliul Local”.

Potrivit USR PLUS, incidentele au legătură cu planul primarului PNL din Mogoșoaia privind „Sectorul 0”. Primăria Mogoșoaia, din apropierea Bucureștiului, vrea să exproprieze aproape 330 de hectare, deținute de 276 de persoane, cu 1,7 euro pe mp, după a arătat TVR. Proprietarii, care sunt nemulțumiți de prețul „extrem de mic” spun că este un abuz, pentru că terenurile lor valorează de cel puțin 10 ori mai mult.

Totodată, USR acuză că proiectul „Sectorul 0” ar „ascunde interese imobiliare şi încălcări grave” ale legislaţiei, arătând că primarul PNL de la Mogoşoaia, Paul Precup, cu sprijinul Consiliului Local, controlat de PNL şi PMP, a adoptat în cadrul unei şedinţe o hotărâre care modifică Regulamentul de organizare şi funcţionare al Consiliului Local Mogoşoaia, în sensul declarării majorităţii calificate ca fiind de 10 voturi, şi nu de 11, cum prevedea iniţial documentul.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 13°C
IASI 6°C 13°C
CLUJ 9°C 13°C
CONSTANTA 13°C 18°C
CRAIOVA 8°C 14°C
BRASOV 11°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI