VIDEO. Carbonizată în propria maşină. Interpreta hitului mondial Lambada, găsită moartă. Suspecţi reţinuţi. Ultima apariţie TV a artistei

20 ianuarie 2017, 08:16

ACTUALIZARE, ora 11.30: Al treilea suspect, în vârstă de 23 de ani,  a fost arestat în urmă cu puţin timp. Se pare că acesta lucra în casa artistei, din Rio de Janeiro. În faţa poliţiştilor a recunoscut participarea la crimă.

VEDEŢI ULTIMA APARIŢIE TV A ARTISTEI, pe 1 ianuarie 2017

„Da, pot confirma acest lucru’, a declarat comisarul  Leonardo Macharet, de la comisariatului local, referitor la moartea artistei. „Se pare că artista a fost arsă de vie în propriul autorism, iar criminalii au dansat apoi chiar pe melodia artistei, Lambada. Au dat dovadă de o cruzime fără margini”, a continuat poliţistul. Unul dintre suspecţii reţinuţi are 21 de ani.  Potrivit presei locale, corpul cântăreței a fost găsit carbonizat în interiorul vehiculului său, nu departe de domiciliul acesteia, în noaptea de miercuri spre joi.

Prezența a doi bărbați înarmați a fost semnalată în apropiere de locuința cântăreței în timpul nopții, potrivit site-ului de știri G1, care citează ”informații preliminare” ale Poliției militare locale. Dar este încă prematur să se stabilească o legătură formală cu decesul, potrivit anchetatorilor citați de G1.

(w620) FOTO1A

Brigada de pompieri locală a fost apelată telefonic prima dată în timpul nopții pentru a interveni în stingerea unui incendiu la domiciliul artistei. Apoi, la scurt timp, s-a primit al doilea apel ce raporta un incendiu la un vehicul în apropiere. În interiorul acestei mașini, care aparținea cântăreței, a fost găsit corpul acesteia. Urmează să fie efectuată o autopsie.

Împreună cu grupul franco-brazilian Kaoma, Loalwa Braz Vieira a cunoscut gloria în anul 1989 interpretând cântecul ”Chorando se foi” (A plecat în lacrimi), mai cunoscut sub numele de  „Lambada”. Cântecul, însoțit de un videoclip cu scene vesele și senzuale, a fost un succes la nivel mondial, fiind vândut în 15 milioane de exemplare în peste 100 de țări. De asemenea, albumul pe care figurează cântecul s-a vândut în aproape cinci milioane de exemplare.

Lambada este de fapt un gen muzical tropical ce îmbină carimbo, merengue, salsa și zuk, a cărui figură emblematică braziliană era Loalwa Braz Vieira în anii 1980.

Considerată una dintre cele douăzeci de voci cele mai ascultate din lume, potrivit Guinness World Records, ea a vândut aproape 30 de milioane de albume în timpul carierei sale, care a durat aproape patru decenii. Artista a lansat un album solo în 2006, pe care îi plăcea să-l descrie ca „o călătorie între romantism și explozia ritmurilor care fac parte din personalitatea mea ca artist”, după cum relatează „Direct Matin”.

(w620) foto1

Loalwa Braz, vocea grupului Kaoma, era în Guinness Book şi a colaborat cu un cântăreţ român

Interpreta “Lambadei” este şi azi, 27 de ani mai târziu, invitată peste tot în lume să cânte această piesă care a făcut istorie în muzică. În anul 2013  a colaborat şi cu trupa românească „Naguale”, la piesă „Mirame”. Loalwa era vorbitoare a 4 limbi: portugheza, limba ei maternă, spaniolă, franceză şi engleză. S-a născut la Rio de Janeiro, într-o familie de muzicieni: tatăl era șeful unei orchestre, iar mama interpretă la pian clasic. Artista avea 64 de ani şi locuia la Paris din 1985.

„Lambada” fost lansată ca prim single de pe albumul de debut “Worldbeat” al trupei Kaoma, iar videoclipul exotic a fost filmat pe plaja Cocos, din oraşul Trancoso, în statul Bahia, din Brazilia. Pe Youtube, videoclipul celebrei „Lambada” are peste 51 de milioane de vizualizări. După „lambada”, au mai avut şi alte piese de succes, printre care„Tago Mago”, „Lambareggae”, „Dançando Lambada”, „Lambamor”, „Lamba Caribe”, sau „Melodie d’Amour”.

(w620) foto2

VEDEŢI UN SHOW AL ÎNDRĂGITEI ARTISTE

CITIŢI ŞI:

„Lambada” a împlinit 25 de ani. Pe Youtube are peste 51 milioane de vizualizări

 

 

 

sursa

globo.com.br / g1.com / agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă