VIDEO Câștigătorul Finalei Naționale Eurovision România este Ester Peony, cu piesa „On a Sunday”

17 februarie 2019, 10:45

Câștigătorul Finalei Naționale Eurovision România este Ester Peony, cu piesa „On a Sunday”.

Momentul jurizării și anunțării câștigătorului:


––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Ordinea intrării pieselor în Finala Națională Eurovision România:

1. „Renegades” – Linda Teodosiu

2. „Right now” – Olivier Kaye

3. „Dear father” – Laura Bretan

4. „Skyscraper” – Teodora Dinu

5. „We Are The Ones” – Claudiu Mirea

6. „Your journey” – Aldo Blaga

7. „On a Sunday” – Ester Peony

8. „Daina” – Letitia Moisescu & Sensibil Balkan

9. „Army Of Love” – Bella Santiago

10. „Destin” – Trooper

11. „Without You (Sin Ti)” – Dya & Lucian Colareza

12. „Underground” – Mirela Vaida

Alături de cei 12 concurenți, trei invitați speciali vor urca pe scena Sălii Polivalente. Un adevărat fenomen muzical, Netta Barzilai este laureata Eurovision 2018 și vine pentru prima dată în România. Artista are și câteva sfaturi pentru concurenți.

Netta Barzilai : „Ei ar trebui să-şi reamintească că este un joc şi este un Festival, este muzică. Ei au un dar şi sunt obligaţi să-l împărtăşească lumii. Acesta este adevărul. Este singura cale de a te sărbători pe tine însuţi, să dăruieşti şi să împarţi cu alţi oameni darul muzicii”.

William Lee Adams este fondatorul celui mai cunoscut site dedicat fenomenului Eurovision. În urmă cu 10 ani și-a lăsat postul de jurnalist BBC pentru a se dedica în totalitate acestui proiect. Iar de atunci a făcut sute de interviuri cu participanții la concursul Eurovision și chiar a contribuit la selecția reprezentanților din cel puțin 12 țări. Anul acesta, va decide și pentru România, alături de alți cinci jurați și telespectatori.

WILLIAM LEE ADAMS, jurat în finala Eurovision România: „Cred că sunt câteva piese care vor putea urca România în top 10 sau poate chiar mai sus. Depinde de show, pentru că show-ul la Eurovision este foarte important”.

William va face echipă cu Deban Aderemi, compozitor, vlogger și expert muzical cu o carieră de două decenii la concursul internațional.

DEBAN ADEREMI, jurat în finala Eurovision România: „Este un rol foarte serios. Și două wild card-uri foarte bune. Sunt foarte multe piese bune”.

La masa juraților va sta și Emmelie de Forest, câștigătoarea concursului Eurovision 2013.

EMMELIE DE FOREST, jurat în finala Selecției Naționale: „Este foarte entuziasmant să găsesc câștigătorul de anul acesta, care va reprezenta România”.

Juriul Eurovision va fi completat de artistul Alex Calancea, producătorul Șerban Cazan și unul dintre organizatorii competiției de la Tel Aviv, Tali Eshkoli.

TALI ESHKOLI, jurat în finala Eurovision România: „Piese uimitoate, candidați minunați, va fi o alegere dificilă”.

Publicul va fi al șaptelea jurat în Finala Selecției Naționale. Adică televotul va avea ponderea unui jurat. Însă, emoțiile jurizării se vor risipi pe cele trei recitaluri de excepție. Inis Neziri, câștigătoarea Cerbului de Aur de anul trecut, va cânta în această seară pe scena Sălii Polivalente.

INIS NEZIRI, câștigătoarea Cerbului de Aur 2018: „O să cânt două, trei melodii și o să am o mică surpriză la final. Iar acum, visul meu este să reprezintă o țară, țara mea sau România, de ce nu, la Eurovision”.

–––––––––––––––––––––––––––––-

 

Reprezentantul României la Eurovision va fi ales de un juriu format din Tali Eshkoli, Head of Event & Content Eurovision Song Contest 2019, Emmelie de Forest, laureata a ediției din 2013, Deban Aderemi și William Lee Adams, jurnaliști și influenceri consacrați în fenomenul ESC, Șerban Cazan, Head of Production HaHaHa Production și celebrul artist moldovean Alex Calancea.

Publicul este al șaptelea jurat al Finalei Naționale.

Publicul își va putea exprima votul trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,…12), prin SMS, la numărul 1264 (tarif: 0.5 euro, TVA inclus), număr valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone, ori sunând la acelaşi număr de telefon  – 1264 şi tastând numărul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03… 12, cu acelaşi tarif (0.5 euro, TVA inclus / apel), valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone.

De pe un număr de telefon se poate vota o singura dată pentru fiecare piesă în parte.

Liniile telefonice se vor deschide la semnalul „START VOT!” şi se vor închide la semnalul „STOP VOT!”.

În premieră, două câștigătoare Eurovision – Netta și Emmelie de Forest – vor urca pe scena Finalei Naționale, iar seria recitalurilor serii va fi completată de Inis Neziri, laureata marelui trofeu Cerbul de Aur 2018.

Show-ul va fi prezentat de Alina Ionescu, Aurelian Temișan și Ilinca Avram.

Finala Selecției Naționale are loc duminică, la Sala Polivalentă din București, și este transmisă în direct și în exclusivitate la TVR 1, TVR Moldova, TVRi, TVR HD și online, pe TVR+, de la ora 20.30.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite