VIDEO Bucuria cadrelor medicale din Craiova, după ce au reușit să vindece primul pacient cu Covid-19

Spitalul „Victor Babeş“ Craiova
Spitalul „Victor Babeş“ Craiova
9 aprilie 2020, 16:42

Bărbatul din Caracal a fost internat în spital în data de 6 martie, iar în această perioadă a fost pe punctul de a muri de trei ori. Joi, el a fost declarat vindecat şi externat.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului de Boli Infecţioase Craiova, bărbatul este primul pacient cu COVID -19 internat în Spitalul de Boli Infecţioase Craiova. Acesta a fost de mai multe ori în Terapie Intensivă, după ce starea lui de sănătate s-a agravat. El are familia în străinătate, aşa că medicii şi asistentele care l-au tratat s-au îngrijit ca acesta să aibă tot ce-i trebuie: de la obiecte de îmbrăcăminte şi de igienă personală, la apă şi mâncare.

Joi, după mai bine de o lună de zile de stat în spital, bărbatul a fost declarat vindecat.

De bucurie că a reuşit să-i salveze viaţa, personalul medical care era de serviciu a ieşit în curtea spitalului, îmbrăcat cu echipamente de protecţie, şi a jucat o horă pe melodia „M-a făcut mama oltean”.

Pacientul, care se afla la geamul salonului unde era internat, a fost aplaudat de cadrele medicale care i-au şi dat vestea că va pleca acasă.

„A fost un moment de bucurie şi un moment de satisfacţie. Au reuşit să vindece un bolnav cu comorbidităţi, un bolnav pe care în repetate rânduri am crezut că-l pierdem. Astăzi, el este negativ şi va părăsi spitalul. A fost un semn de mulţumire pentru pacientul care a rezistat alături de noi în toată această luptă”, a declarat, pentru Mediafax, Adina Turcu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Craiova.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite