VIDEO "Animalelor, țăranilor, scursurilor!". Muncitorii unei fabrici din Prahova, înjurați de patronul străin pentru că voiau salariile

"Sunteți niște animale nenorocite! Sunteți dezgustători! Tăceți dracului din gură! Dacă nu vă place, cărați-vă dracului! Țărani nenorociți!". Așa s-a adresat un patron al unei firme de textile din Păulești, Prahova, angajaților săi care așteptau plata salariilor. Materialul video a fost postat de publicația Observatorul Prahovean. Episodul s-ar fi petrecut în luna iunie. Translatorul a ales să nu le spună angajaților cuvânt cu cuvânt ceea ce urla patronul străin. Vă avertizăm că este un discurs violent, în care s-a folosit un limbaj vulgar.

08 August 2017, 16:56 (actualizat 09 August 2017, 15:18) |
Patronul unei firme de textile din Prahova iși umilește angajații
Patronul unei firme de textile din Prahova iși umilește angajații
Patronul unei firme de textile din Prahova iși umilește angajații
Patronul unei firme de textile din Prahova iși umilește angajații

"Salariile voastre sunt plătite acum, ne pregătim să aveți salariile, dar le veți avea târziu", a avertizat patronul. Anunțul său a provocat rumoare în încăperea unde se aflau angajații, ceea ce l-a iritat la culme pe șef.

"Tăceți din gură, nu mă interesează niciun ..., nu mă interesează nimic! Bine? Aveți de ales: la 16.10 puteți să mergeți acasă fără salarii, sau puteți să le așteptați ca niște persoane civilizate. ASTA E!". Traducătoarea a adăugat că la ora 18.00, cel mai târziu, ar putea primi banii, moment în care angajatele au început să vocifereze, iar patronul a ridicat și mai puternic vocea.

"Stați, stați, stați, stați! TĂCEȚI DIN GURĂ! Ascultați! Vă spun ceva! M-am săturat până peste cap de voi toți! Felul în care v-ați purtat ieri, sunteți niște animale nenorocite! Sunteți dezgustători! TĂCEȚI DRACULUI DIN GURĂ! TĂCEȚI DRACULUI DIN GURĂ! Dacă nu vă place, cărați-vă dracului! Țărani nenorociți!".

"S-a săturat de reacțiile voastre", a tradus cea care pare să fie secretara patronului. "Deci s-a săturat, nu vă mai acceptă nimic!", a adăugat ea, încercând să atenueze tirada injuriilor suburbane. "Dacă nu vă place, plecați!", a tradus femeia.

Când cineva din mulțime  a îndrăznit să ridice vocea, patronul s-a îndreptat spre zona respectivă și a strigat la o angajată pe care traducătoarea a acuzat-o că a huiduit. Femeia a încercat să se apere, spunând că nu a huduit pe nimeni. "Taci dracului! IEȘI AFARĂ! IEȘI AFARĂ! Scursurilor!", a continuat patronul.

"Aceasta este situația! Îmi pare rău pentru voi, ascultați, știu că nu sunteți toți la fel de răi, îi știu eu pe cei cu gura mare! Și în curând o să scap dracului de voi!", a amenințat bărbatul.

"Credeți că dacă am întârziat o singură zi cu salariile voastre nenorocite, o singură zi întârziere, credeți că vă puteți purta așa? Sunteți dezgustători! Sunteți ai dracului de dezgustători!".

Patronul a subliniat că vin muncitori de la alte fabrici și stau de două luni fără să fie plătiți. "Încă își așteaptă banii de la Crăciun!", a dat el exemplu.

"Știți ceva idioții dracului? Am cheltuit 15 mii de lire pe lună", a motivat patronul, referindu-se probabil la cheltuielile cu angajații. "De ce? Pentru ca treaba voastră de ... să funcționeze. Sunteți cu toții niște idioți!". "Dar niciunul dintre voi nu gândește!", a tradus femeia de lângă el.

"Niciunul dintre voi nu este recunoscător! Tăceți dracului din gură! Când v-am plătit cu 4 zile mai devreme a venit vreunul dintre voi să îmi spună 'Mulțumesc șefule'?. Sunteți toți dezgustători!".

Publicația Observatorul Prahovean a menționat într-un comentariu că a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 23°C
IASI 21°C 21°C
CLUJ 17°C 18°C
CONSTANTA 19°C 21°C
CRAIOVA 19°C 21°C
BRASOV 18°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI