VIDEO. 6 aprilie, Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace

Lipsa de activitate fizică duce, anual, la aproximativ 3,2 milioane de decese. Acesta este motivul pentru care UNESCO împreună cu Organizația Mondială a Sănătății luptă pentru combaterea stilului de viață sedentar.

06 Aprilie 2017, 08:15 (actualizat 06 Aprilie 2017, 09:54) | Magda Manea |
International Day of Sport for Development and Peace / FOTO: youtube
International Day of Sport for Development and Peace
Ziua Internațională a Sportului pentru Pace și Dezvoltare
Nelson Mandela

Sportul este o limbă universală, un numitor comun care dărâmă toate zidurile, toate barierele. Este o industrie la nivel mondial ale cărei practici pot avea un impact pe scară largă. Dar cel mai important, este un instrument puternic pentru progres și pentru dezvoltare“ este mesajul Secretarului General al Națiunilor Unite, Ban Ki-moon.

 

În 2015, într-un moment istoric pentru activitatea fizică și Mișcarea olimpică, sportul a fost recunoscut oficial ca un „stimulent important“ al dezvoltării durabile și a fost inclus în Obiectivele de dezvoltare durabilă a ONU.

Această zi oferă un nou prilej de promovare a sportului și a activității fizice ca instrumente semnificative pentru o gamă largă de nevoi legate de: educație, sănătate, incluziune socială, dezvoltarea tinerilor, egalitatea de gen, de consolidare a păcii și a dezvoltării durabile.

Folosirea sportului pentru a promova dezvoltarea și pacea a fost în centrul misiunii Comitetului Olimpic Internațional (IOC) de la crearea sa în 1894. Pierre de Coubertin, fondatorul IOC, și-a dorit ca sportul să fie un mijloc de promovare a armoniei între indivizi și națiuni, la toate nivelurile.

Este, de asemenea, o oportunitate de a prezenta toate căile pe care IOC, Comitetele Olimpice Naționale, Internaționale și federații sportive, cluburi sportive, organizații guvernamentale și non-guvernamentale, asociațiile de cartier și toate celelalte entități și voluntari le folosesc pentru binele omenirii.

 

(w500) Ziua Inter

Proclamată oficial de ONU la 23 august 2013, în urma inițiativei lansate de Comitetul Internațional Olimpic, în calitate de observator permanent pe lângă ONU.

Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace oferă ocazia de a promova sportul și activitatea fizică în calitate de limbaj universal și catalizator al schimbării sociale pentru dezvoltare. Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace este o platformă de luptă împotriva stigmatizării și discriminării sociale, contribuie la paritatea între bărbați și femei, la adoptarea unui comportament sănătos și la edificarea păcii.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 10°C
IASI 5°C 4°C
CLUJ 8°C 7°C
CONSTANTA 11°C 7°C
CRAIOVA 18°C 11°C
BRASOV 8°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI