VIDEO 49 de secunde. Atât le-a luat flăcărilor să ajungă de la zeci de metri distanță lângă casele oamenilor. Imagini din mijlocul furtunii de foc din Attica, Grecia

O secvență publicată astăzi pe Facebook, surprinsă de proprietarul unei case, arată cât de puțin timp au avut la dispoziție locuitorii din zona Attica pentru a fugi. În mai puțin de 4 minute, bărbatul a fost înconjurat de flăcări. 83 de oameni au pierit în mijlocul acestui infern.

27 Iulie 2018, 17:09 (actualizat 27 Iulie 2018, 17:19) | Mihaela Carpea |
Incendiu în Attica / FOTO: www.facebook.com/severeweatherEU

Bărbatul care a filmat întreaga scenă cu telefonul mobil se află pe terasa casei. La aproape 100 de metri distanță se văd dâre de flăcări pe sol, ca niște linii paralele. În dreapta, dincolo de copaci, se întrezărește o vâlvătaie mai mare.

În mai puțin de 40 de secunde din momentul în care începe filmarea, fumul negru, gros și înecăcios ajunge în zona casei. Vântul bate cu putere, aducând frunze carbonizate.

9 secunde mai târziu, flăcările de lângă locuință au zeci de metri înălțime. Copacii nu mai există. Acolo sunt doar pale înalte de foc.

Este momentul în care bărbatul își dă seama că trebuie să se îndepărteze și mai mult.

Într-un minut și 57 de secunde, focul este lângă terasa casei, locul de unde a început filmarea.

Vântul bate și mai puternic.

Îndreptând telefonul în zona din spatele său, cel care filmează vede că e înconjurat de flăcări. Prin cadrul surprins cu telefonul mobil trec scântei.

Bărbatul începe să fugă și se oprește lângă ușa metalică a garajului. Scânteile zboară ca dintr-un disc de polizor după ce se lovesc de zidul lateral. Bărbatul descuie disperat ușa. Nu se mai văd decât flăcări și scântei în cadru.

În fundal se aud pocnete și vuietul înfundat al vântului.

Au trecut 3 minute și 31 de secunde.

Cei care au publicat materialul video au precizat că proprietarul casei a supraviețuit. La fel și animalul său de companie, care apare la un moment dat în cadru.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 4°C
IASI 2°C 1°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 5°C 4°C
BRASOV 2°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI