VIDEO. 21 aprilie, Ziua Mondială a Creativității și Inovației

Încurajează oamenii să-și folosească creativitatea pentru a face Planeta un loc mai bun. Pentru acest motiv, creativitatea și inovația sunt celebrate cu o zi înainte de Ziua Pământului.

21 Aprilie 2017, 08:37 (actualizat 21 Aprilie 2017, 08:48) | Magda Manea |
Ziua Mondială a Creativității / FOTO: internet
Ziua Mondială a Creativității
Creativity crisis
Săptămâna Mondială a Creativității

Creativitatea nu înseamnă să găseşti un lucru, ci să faci ceva din el după ce l-ai găsit” spunea James Russell Lowell

Creativitatea este inerentă pentru toți și poate fi găsită în multe domenii diferite. Economia, psihologia, sportul, matematica sau știința nu ar fi avansat fără minți creative în domeniu. Pentru a inova este nevoie de capacitate de percepție și de generare de idei valoroase. Câteva exemple de creativitate aplicate în aceste domenii sunt cazurile de Maslow, Johan Cruyff, John Nash sau Albert Einstein.

Suntem cu atât mai creativi cu cât cantitatea și varietatea de informații este mai mare. Dacă dorim să activăm butonul pe care scrie CREATIVITATE, trebuie să dezactivăm butonul pe care scrie FRICĂ.

Săptămâna Mondială a Creativității

Din 2006, odată cu celebrarea lui Leonardo da Vinci, ziua creativității s-a transformat în Săptămâna Mondială a Creativității și Inovației, 15 – 21 aprilie. Leonardo Da Vinci este recunoscut pentru abilitatea de a crea în diferite domenii, cum ar fi pictura, arhitectura, sculptura, poezie sau inginerie.

Astfel, s-a dorit ca oamenii să aibă mai mult timp să se concentreze în mod deliberat asupra creativității (idei noi, perspective, decizii, acțiuni, rezultate) și să facă ceva. „În Biblie, există 7 zile de creație“ a remarcat cineva din Brazilia „Avem nevoie de 7 zile pentru a citi, pentru întâlniri, pentru a explora anumite puncte de vedere. Șapte zile. Vă rog." În școli, on-line, în fabrici, întreprinderi, comunități, case, camere de consiliu și pe străzi sărbătoarea continuă. Oamenii din peste 100 de comunități și din peste 50 de țări celebrează creativitatea și ideile noi.

 

(w500) Creativity

Marci Segal, recunoscută pentru contribuția sa în domeniile psihologiei și creativității, a venit, în 2001, cu ideea unei zile dedicate creativității și inovației. După ce a citit un titlu de ziar, „Canada în criză de creativitate“, Segal a decis să facă ceva în acest sens. Cu ajutorul colegilor, ea a organizat prima Zi Mondială a Creativității, pentru a încuraja oamenii să-și folosească creativitatea pentru a face lumea un loc mai bun.

Există mai multe moduri de a sărbători această zi, așa că folosește-ți imaginația! Invită niște prieteni pentru unele activități creative sau o sesiune de brainstorming pentru a rezolva o problemă din cartier. Mult noroc!

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 17°C
IASI 14°C 14°C
CLUJ 13°C 13°C
CONSTANTA 15°C 15°C
CRAIOVA 17°C 16°C
BRASOV 13°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI