VIDEO 2 aprilie, Ziua mondială de conştientizare a autismului. În Sesame Street, Julia "face doar lucrurile un pic diferit"

La 50 de ani de la lansare, faimosul serial de televiziune "Sesame Street" a introdus un nou personaj, Julia, o fetiţă cu autism, în scopul sensibilizării şi promovării înţelegerii acestei tulburări neuropsihiatrice.

02 Aprilie 2017, 11:33 | Magda Manea |
Julia / FOTO: sky news
Julia
Ziua Mondială de conştientizare a autismului
Julia

Tema sub care se desfăşăară, în 2017, Ziua Mondială de conştientizare a autismului este „Spre autonomie şi autodeterminare”.

Nu sunt prea multe show-uri de televiziune despre care se poate spune că sunt adevărate instituţii în Staele Unite, dar "Sesame Street" este una dintre ele. Acum aproape 50 de ani, în 1969, a fost considerat un experiment şi năştea întrebarea: poate fi folosit de televiziune pentru a educa copiii? Ei bine, în timp, răspunsul s-a dovedit a fi afirmativ, iar Sesame Workshop şi-a diversificat activitatea. Cea mai recentă provocare este un nou personaj special, Julia.

Julia are părul roșu şi este în vârstă de patru ani. Zâmbeşte, este curioasă şi îi place să se joace. Ea îşi va face apariţia în serial pe 10 aprilie „Sesame Street and autism: See amazing in all children

 

"Ne-am dorit să promovăm înțelegeree și să reducem stigmatizarea din jurul acestor copii", au declarat producătorii serialului.

"În Statele Unite, unul din 68 de copii este diagnosticat cu tulburare din spectrul autismului. Aşa cum ne uităm la fiecare copil ca fiind unic, aşa ar trebui să facem şi în cazul copiiilor cu autism."

Apărută deja în presa scrisă și cărțile digitale, Julia este pe cale să apară şi în spectacolul difuzat, iar pe site-ul Sesame Street, ea poate fi văzută în filme scurte alături de unele dintre cele mai reprezentative personaje ale show-ului, cum ar fi Elmo și Abby.

Julia este o "bună cântăreață", care îşi "poate aminti toate piesele" și căreia îi place să privească cerul noaptea și "se bucură de magia unei nopți înstelate".

Sesame Street a apărut în anul 1969 și personajele sale cele mai cunoscute sunt Big Bird, Bert și Ernie, Elmo și Cookie Monster.

 

(w500) Julia

Show-ul are o lungă tradiție în a prezenta diferite personalităţi în dorinţa de a-i învăţa pe copii despre toleranță și diversitate.

În prima ei apariție, Julia este de neînțeles pentru Big Bird, care crede că Julia îl ignoră în mod intenționat.

"Poate ea nu mă place" spune Big Bird.

Dar ea le-a explicat mai târziu că "face doar lucrurile un pic diferit – în stilul Julia".

 

(w620) Ziua Mondi

Autismul este o tulburare de dezvoltare considerată drept una dintre cele mai severe tulburari neuropsihiatrice ale copilăriei. Autismul este tulburarea centrală din cadrul unui întreg spectru de tulburări de dezvoltare, cunoscut sub numele de spectrul tulburărilor autismului/autiste sau de tulburări pervazive de dezvoltare. Cauzele specifice sunt încă necunoscute. Autismul este prezent încă de la naştere şi se păstrează pe durata întregii vieţi. Poate avea doua tipuri de debut: autismul poate fi observat încă din primul an de viaţă sau se poate instala în jurul vârstei de 2-3 ani. Autismul afectează, la nivel mondial, 1 din 150 de copii.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 7°C 10°C
IASI 3°C 8°C
CLUJ 5°C 6°C
CONSTANTA 11°C 16°C
CRAIOVA 5°C 5°C
BRASOV 6°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI