VIDEO. 15 octombrie, Ziua Spălatului pe Mâini. Anual, săpunul poate salva 1 milion de persoane

Creată iniţial pentru copii şi elevi, Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini este celebrată acum de peste 200 de milioane de persoane din peste 100 de ţări. Tema acestui an este „Mâinile noastre, viitorul nostru!”.

15 Octombrie 2017, 11:05 | Magda Manea |
Ziua Spălatului pe Mâini / FOTO: wash hands day
Ziua Spălatului pe Mâini
Washing hands
Logo
Mâna sus pentru igienă

Tema din acest an subliniază importanța mâinilor curate pentru propria sănătate, dar și pentru sănătatea comunității.

 

Spălarea mâinilor cu săpun ar putea împiedica multe dintre cele 272 de milioane de decese anual în rândul elevilor mici, dar și jumătate din 50% din infecțiile dobândite în instituțiile medicale.

Spălatul pe mâini cu săpun este cel mai eficient şi ieftin mod de a preveni diferite afecţiuni, care duc la moartea a milioane de copii anual, în special din ţările în curs de dezvoltare. Cu toate acestea, spălatul mâinilor este, în continuare, rar şi dificil de promovat.

 

(w460) Washing ha

Specialiştii spun că o temeinică curăţare a mâinilor ar putea salva mai multe vieţi decât orice vaccin sau intervenţie medicală.

Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini se adresează în special copiilor deoarece ei sunt principalele victime ale igienei precare, dar şi pentru că ei sunt mai deschişi noilor idei, sunt mai entuziaşti şi îi pot influenţa pe cei din jurul lor.

Dacă alegi spălatul pe mâni eşti mai sănătos şi creezi un obicei sănătos pentru tine  şi pentru cei din jur.

 

(w460) Mâna sus

Cum ne influenţează spălarea mâinilor

Experimentele realizate în ultimii ani arată că această activitate nu are legătură numai cu igiena corpului, ci ne afectează modul în care gândim, judecăm şi luăm decizii, ne poate face mai optimişti, dar ne şi îngreunează atingerea unor performanţe.

După părerea cercetătorilor, această acţiune legată de curăţenia corporală elimină, probabil, sentimentele negative, dar reduce şi motivaţia  de a se strădui mai mult într-o nouă probă, care ar putea restabili încrederea subiecţilor în propria competenţă, iar acţiunile legate de igiena corporală i-ar putea ajuta pe oameni să suporte mai bine eşecurile.

Asemenea, studii ar putea atrage atenţia asupra importanţei ritualurilor igienice zilnice, dintr-o perspectivă psihologică, în special în ceea ce priveşte efectele lor asupra acţiunilor noastre.

sursă:

descopera.ro

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 14°C
IASI 12°C 11°C
CLUJ 9°C 4°C
CONSTANTA 13°C 16°C
CRAIOVA 12°C 11°C
BRASOV 10°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI