VIDEO. Doi pui de zimbru zăriți în Munții Țarcu, fac parte din cel mai numeros grup în sălbăticie

Pui de zimbru zăriți în Munții Țarcu
Pui de zimbru zăriți în Munții Țarcu
7 iulie 2020, 10:27

WWF România anunță că în zona cunoscută sub numele de Măgura Zimbrilor, în vecinătatea comunei Armeniș din județul Caraș-Severin, sunt acum peste 57 de zimbri liberi, dintre care cel puțin 12 născuți în sălbăticie.

„Puii fac parte din cel mai numeros grup văzut în sălbăticie, în România, de mai bine de 200 de ani, 24 de indivizi. Cu siguranță sunt și alți nou născuți în celelalte grupuri, dar fiindcă aceștia au la dispoziție situl Natura 2000 Munții Țarcu, care se întinde pe mii de hectare, sunt greu de găsit”, au spus cei de la WWF România.

Daniel Hurduzeu, ranger în Măgura Zimbrilor, Armeniș, a declarat că nnul trecut s-au născut cel puțin 8 viței.

„Este cel mai mare număr văzut în Măgura Zimbrilor și sperăm că anul acesta vor fi și mai mulți care supraviețuiesc pentru a deveni adulți puternici”, a spus Hurduzeu.

Puii de zimbru cântăresc la naștere între 24-27 kg și se bucură de protecția și experiența animalelor adulte care pot ajunge până la 920 kg și măsura doi metri lungime.

Puii se nasc de obicei vara și au suficient timp pentru a se acomoda mediului și să fie destul de puternici pentru a trece cu bine iarna, dar există excepții în care femelele dau naștere și iarna.

Aceștia au blană roșiatică la naștere, dar după câteva luni, blana începe să se schimbe într-o nuanță ciocolatie și încep să năpârlească așa cum fac adulții. Culoarea și densitatea blănii de zimbru variază în funcție de anotimp.

Grupurile constau din femele adulte, pui și tineri cu vârste de 2-3 ani. Masculii adulți părăsesc grupul și revin doar în perioada de împerechere și iarna.

 

sursa mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă