VIDEO și GALERIE FOTO Nepotul Regelui Mihai, Nicolae, s-a căsătorit religios, cu Alina Maria, la Sinaia. Mii de oameni i-au întâmpinat cu aplauze și flori

30 septembrie 2018, 08:45

Ceremonia religioasă a avut loc la Biserica Sfântul Ilie din Sinaia. A fost oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu Înalt Prea Sfinţitul Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.

Au avut acces doar invitații, însă admiratorii au putut urmări ceremonia pe un ecran gigant montat în fața bisericii.

Mireasa poartă o rochie creată de un designer român, făcută din mătase naturală. Voalul are broderia lucrată manual, cu motive tradionale româneşti. Iar în buchet au fost prinse lăcrămioare, bujori albi şi iasomie.

Mirele are două ținute, una de zi și una de seară, lucrate tot de un designer român.

Mirii au două perechi de naşi, Liviu şi Simona Popescu, Constantin Filitti şi Alexandra Butculescu-Filitti, și cinci de domnişoare și cavaleri de onoare. Una dintre domnișoare este sora fostului principe Nicolae, Elisabeta Karina.

De la biserică, Nicolae şi Alina au mers cu o caleaşcă până la Cazinoul din Sinaia. Pe traseu, mirii au fost însoţiţi de Junii Braşovului şi mai multe grupuri folclorice.

Mii de oameni i-au întâmpinat cu aplauze și flori. Mulți purtau steaguri sau însemne ale Casei Regale.

(w500) Mirii au p

În jurul orei 16.45, Nicolae și Alina au ieșit la balconul Cazinoului să salute mulțimea care i-a primit cu aplauze și le-a cântat Mulți ani fericiți! Un cor de copii de la o școală din Pacica a intonat Imnul Regal.

Petrecerea are loc în Sala Oglinzilor.

Cei 200 de invitați din 13 țări respectă același dress code impus şi la nunţile din marile case regale europene.

Dintre toţi membrii Familiei Regale, doar sora fostului principe participă. Nici măcar mama lui Nicolae, Principesa Elena, nu a venit.

Sâmbătă și duminică, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu sunt în vizită oficială în Franța, în orașele Soultzmatt și Haguenau din Alsacia.

Nepotul Regelui Mihai s-a căsătorit civil anul trecut, în Anglia, cu aleasa inimii sale, Alina Maria Binder.

Nicolae, în vârstă de 33 de ani, a avut încă din copilărie o relație specială cu bunicul său. În august 2015, însă, Regele Mihai a hotărât să-i retragă titlul de principe și să-l înlăture din linia de succesiune a tronului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite