VIDEO ”Stefania”, piesa câștigătoare la Eurovision 2022, este dedicată tuturor mamelor din Ucraina. Melodia are un videoclip emoționant filmat printre ruinele războiului

16 mai 2022, 08:15

Melodia este dedicată tuturor mamelor din Ucraina care suferă din cauza războiului, tuturor celor care și-au dat viața pentru libertatea poporului ucrainean.

Oleh Psiuk, fondatorul Kalush Orchestra, spune ca inițial melodia a fost dedicată mamei sale, Stefania, dar odată cu izbucnirea războiul, melodia a căpătat o mulțime de semnificații noi.

„Am dedicat cândva acest cântec mamei mele, iar când a izbucnit războiul, el a căpătat o mulțime de semnificații noi. Deși nu există niciun cuvânt despre război în cântec, mulți oameni au început să asocieze cântecul cu mama Ucraina. Mai mult, societatea a început să îl numească imnul războiului nostru! Dar dacă Stefania este acum imnul războiului nostru, aș vrea ca el să devină imnul victoriei noastre” – scrie Oleh Psiuk, în descrierea videoclipului.

La finalul imaginilor emoționate din mijlocul distrugerilor provocate de bombardamentele rușilor este afisat mesajul:

”Acest videoclip este filmat la Bucea, Irpin, Borodianka, Hostomel, orașe de lângă Kiev care au suferit ororile ocupației ruse. Este dedicat curajosului popor ucrainean, mamelor care își apără copiii, tuturor celor care și-au dat viața pentru libertatea noastră. Fiecărui bărbat, fiecărei femei, fiecărui copil nevinovat. Războiul din Ucraina are multiple fețe, dar chipul mamei noastre este cel care ne ține inimile vii în cele mai întunecate vremuri”

(w620) Stefania,

Ucraina a câștigat concursul Eurovision 2022, în finala care a fost transmisă sâmbătă noaptea în direct și în exclusivitate la TVR 1 și TVR Internaţional.

”Muzica noastră cucereşte Europa”, afirmă preşedintele Zelenski, după ce Ucraina a câștigat Eurovision. „Vom face tot posibilul să-i primim pe participanţii Eurovision într-un Mariupol liber și reconstruit!”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă