VIDEO. “Să vă spun o poezie!” - Proiect educațional MNRL, online, pentru cei mici și cei mari

Înscrierea se face printr-un e-mail cu numele şi vârsta copiilor dornici să aducă bucurie prin poezie la adresa - ateliere.literare@gmail.com, iar apoi veți fi contactați de organizatori. Proiectul educațional „Să vă spun o poezie!” este coordonat de muzeograful Dorothea Nicolescu, iar materialele video sunt editate de Andrei Nicolescu.

09 Aprilie 2020, 14:48 (actualizat 09 Aprilie 2020, 14:59) |
Proiect educațional MNRL, online, pentru cei mici și cei mari

Momentul artistic poate fi completat cu câteva rânduri în care să relatați impresiile voastre din muzeele MNRL, o mică amintire, o impresie sau un gând. Dacă nu ați trecut pragul Casei  Memoriale „Tudor Arghezi – Mărțișor”, o puteți face acum, virtual. Sub genericul “De la Case adunate... și iarăși la lume date” în fiecare zi, pe pagina de Facebook, sunt postate scurte înregistrări realizate de muzeografii de la Casele Memoriale ale MNLR. Filmulețele sunt urcate în playlist-ul ”De la Case adunate… și iarăși la lume date”, disponibil accesând contul YouTube al MNLR, în arhiva audio on-line a MNLR disponibilă pe SoundCloud și pe site-ul www.mnlr.ro.

Tudor Arghezi (1880—1967) este cunoscut pentru scrierile sale în teatru, proză, poezie și pamflete, dar și pentru titlurile care se adresează copiilor. Aproape că nu există serbare la care să nu se fi recitat ”Zdreanță”, ”Alfabetul”,” Arici Bogorici”, ”Iscoada” sau ”Buruiana”.  Opera sa este inclusă în programa școlară, de la învățământul preșcolar  până la cel preuniversitar.

Primele înregistrări

Autor: Bianca Sărățeanu

 

 

 

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 20°C 18°C
IASI 13°C 13°C
CLUJ 13°C 12°C
CONSTANTA 16°C 13°C
CRAIOVA 19°C 17°C
BRASOV 13°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI