Înscrierea se face printr-un e-mail cu numele şi vârsta copiilor dornici să aducă bucurie prin poezie la adresa - ateliere.literare@gmail.com, iar apoi veți fi contactați de organizatori. Proiectul educațional „Să vă spun o poezie!” este coordonat de muzeograful Dorothea Nicolescu, iar materialele video sunt editate de Andrei Nicolescu.
Momentul artistic poate fi completat cu câteva rânduri în care să relatați impresiile voastre din muzeele MNRL, o mică amintire, o impresie sau un gând. Dacă nu ați trecut pragul Casei Memoriale „Tudor Arghezi – Mărțișor”, o puteți face acum, virtual. Sub genericul “De la Case adunate... și iarăși la lume date” în fiecare zi, pe pagina de Facebook, sunt postate scurte înregistrări realizate de muzeografii de la Casele Memoriale ale MNLR. Filmulețele sunt urcate în playlist-ul ”De la Case adunate… și iarăși la lume date”, disponibil accesând contul YouTube al MNLR, în arhiva audio on-line a MNLR disponibilă pe SoundCloud și pe site-ul www.mnlr.ro.
Tudor Arghezi (1880—1967) este cunoscut pentru scrierile sale în teatru, proză, poezie și pamflete, dar și pentru titlurile care se adresează copiilor. Aproape că nu există serbare la care să nu se fi recitat ”Zdreanță”, ”Alfabetul”,” Arici Bogorici”, ”Iscoada” sau ”Buruiana”. Opera sa este inclusă în programa școlară, de la învățământul preșcolar până la cel preuniversitar.
Primele înregistrări
Autor: Bianca Sărățeanu