VIDEO | „Suntem cu adevărat mândri de copiii noștri”. Povestea unei familii de șase persoane care a evadat din Mariupol. „Nu vom uita niciodată ce s-a întâmplat”

24 aprilie 2022, 13:33

Evgeny Tișcenko a povestit cum au mers pe jos aproape o săptămână înainte ca un voluntar să-i ajute.

„Am mers cinci zile, din sat în sat. Noaptea, niște bătrâni ne adăposteau”. I-a ajutat iubirea dintre ei, dar a fost o perioadă grea pentru micuții lor.

Partenera sa, Tetiana Komisarova, a povestit cum cei mici au dat dovadă de o hotărâre interioară nemaivăzută până acum. „Nu aveam idee că sunt atât de puternici. Sunt foarte puternici; sunt foarte mândru de ei.” „Nu pot pune în cuvinte despre cum ne simțim… Suntem cu adevărat mândri de ei”, a spus Tishcenko.

Fiica lor Anna, care are doar 10 ani, a explicat cum era viața în subsolul lor.

„Ei bine, nu a fost atât de înfricoșător… Am tremurat când au lovit clădirea de nouă etaje de lângă subsolul nostru. Era mult praf care a căzut din tavan”.

Plecând la Lviv, ei privesc spre viitor. Dar războiul din Ucraina este ceva care va rămâne cu ei, în mintea lor.

„Nu vom uita niciodată ce s-a întâmplat”, a explicat Tișcenko. „Nu putem. Dar trebuie să ne păstrăm spiritul și să ne creștem copiii.”

Peste 7,1 milioane de persoane sunt acum strămutate în Ucraina de la începutul conflictului, potrivit ultimelor cifre ale Organizației Internaționale pentru Migrație.

Nevoile umanitare continuă să crească în țară, cu peste o sută de mii de oameni încă blocați în Mariupol.

(w620) Familie

 

 

sursa euronews

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite