Victorie uriașă la turneul de la Doha: Monica Niculescu o învinge pe Maria Șarapova în primul meci disputat între cele două jucătoare

12 februarie 2018, 19:25

Monica Niculescu, venită din calificări, obține o victorie incredibilă în fața fostului număr 1 mondial, Maria Șarapova, beneficiara unul wild card la turneul WTA Premier 5 Doha din Qatar, după un meci care a durat două ore și 40 de minute. A fost primul meci disputat între cele două jucătoare în circuitul WTA.

Meciul a început cu Șarapova la conducere, însă românca a dat semne  că poate opune  rezistență. Șarapova a condus cu 2-1 și 4-2,  dar Monica a avut o revenire de la 2-5 la 4-5. Rusoaica s-a impus însă în primul set cu 6-4.

(w500) Monica Nic

Ceea ce a urmat a fost de poveste pentru Monica Niculescu: a câștigat setul doi cu 6-4, anunțând parcă surpriza din decisiv, unde s-a impus cu 6-3. Românca a  eliminat-o pe Șarapova de la Doha și a produs astfel una dintre marile surprize ale turneului.

(w500) Monica Nic

La început, stăteam în spatele liniei de fund şi doar mă apăram. Cred că, la un moment dat, serviciul meu s-a îmbunătăţit puţin: am reuşit câteva lovituri câştigătoare şi am avansat în teren. Astfel, dintr-o dată, nu mă mai apăram doar – aşa cum făcusem în primul set. Cheia a fost să înţeleg puţin jocul ei şi ceea ce face, pentru că nu aveam niciun fel de ritm. Dar, cred că nici ea nu a avut ritm, pentru că eu joc ciudat!” – a declarat Monica Niculescu la conferința de presă de după meci.

Monica Niculescu a ajuns pe tabloul principal de la Doha după ce a trecut de calificări, în timp ce rusoaica a primit un wild-card.

În turul doi la Doha s-a calificat și Mihaela Buzărnescu, după ce a învins-o în două seturi pe Lesia Tsurenko, 7-5, 6-4.

Buzărnescu a început cu dreptul şi a făcut break, dar apoi Tsurenko a câştigat cinci ghemuri la rând. Buzărnescu a revenit spectaculos şi a câştigat şase ghemuri consecutive, adjudecându-şi primul set cu 7-5.

Românca a dominat actul secund, s-a desprins la 3-1, a ratat o minge de meci la 5-2, dar nu a reuşit să încheie meciul, pierzându-şi serviciul. Buzărnescu a ratat apoi alte patru mingi de meci pe serviciul adversarei. Românca a salvat o minge de break la 5-4, dar a reuşit în cele din urmă să încheie conturile, cu 6-4, după o oră şi 57 de minute.

Marţi şi miercuri la Doha vor juca şi Simona Halep, Irina Begu şi Sorana Cârstea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă