Victor Rebengiuc, la ultimul rol al carierei: Joc până când oi putea sau până când direcţia teatrului o să spună 'Dom'le, nu prea vine lumea, mai bine punem altceva'

La aproape 90 de ani, actorul Victor Rebengiuc a urcat din nou pe scenă, sâmbătă seara, la avanpremiera spectacolului "Tatăl", în regia lui Cristi Juncu. Rolul pe care maestrul Rebengiuc îl interpretează este ultimul din carieră. Dă viaţă lui Andre, un personaj pe care demenţa îl fragiliează până în punctul final al existenţei. Cei prezenţi au trăit momentele din spectacol şi prin prisma unor experienţe personale, de familie, iar de aici până la lacrimi drumul a fost foarte scurt.

12 Iunie 2022, 19:28 Știrile TVR |

Minute în şir de aplauze pentru actorul Victor Rebengiuc şi întreaga distribuţie la avanpremiera spectacolului "Tatăl" pus în scenă la Teatrul Bulandra din Capitală. Un text tulburător de Florian Zeller şi o interpretare magistrală a lui Victor Rebengiuc au emoţionat spectatorii până la lacrimi.

Textul vorbeşte despre experienţa degradării la senectute. Victor Rebengiuc este Andre, un tată pe care memoria nu-l mai ajută. Este tot mai vulnerabil şi irascibil. Demenţa îl condamnă la singurătate, iar apoi vine sfârşitul.

Victor Rebengiuc: "Personajul pe care îl joc eu se chinuie într-o lume plină de necunoscut, oriunde se întoarce nu recunoaşte, nu cunoaşte, nu ştie cu cine vorbeşte, de ce trebuie să facă un lucru sau altul. E tot timpul într-un echilibru extrem de fragil."

Actorul Victor Rebengiuc a anunţat recent că acesta este ultimul rol din cariera sa. O carieră de peste 67 de decenii.

Victor Rebengiuc: "Ăsta este ultimul rol pe care îl joc şi îl joc până când oi putea sau până când direcţia teatrului o să spună 'Dom'le, nu prea vine lumea, mai bine punem altceva'

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 28°C 32°C
IASI 26°C 29°C
CLUJ 28°C 28°C
CONSTANTA 26°C 29°C
CRAIOVA 31°C 32°C
BRASOV 25°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI