Victor Ponta, la TVR despre Dosarul Tel Drum și afacerea Belina

18 septembrie 2017, 22:16

Victor Ponta a explicat, la TVR, că a fost întrebat la DNA despre hotărârea de Guvern prin care lacul Belina a ajuns în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, apoi la Tel Drum.

Victor Ponta: „Am fost audiat despre ce am făcut eu, ca prim ministru. Cum am adoptat hotărâri de guvern, cum era sistemul, cine venea cu avize, ș.a.m.d. Nu a fost ușor să explic, că e un sistem complicat la Guvern. (…) Inițial, parcursul unei hotărâri de Guvern, după care am ajuns la o anumită hotărâre, care făcea obiectul dosarului (…) Are legătură cu o HG care a fost adoptată în 2013„.

Fostul premier a precizat că este prima oară când este citat în acest dosar, care a fost deschis în 2014.

Bănuiam că o să fiu chemat să spun Băi, Ponta, de ce ai dat tu lacul ăla? Și m-am enervat de ce, că eu l-am dat. L-am dat, mă rog, am semnat să meargă la Consiliul Județean. Habar nu am avut că de la Consiliul Județean se duce la Tel Drum. În 2017, atunci am aflat că a fost trecut la o firmă de la Consiliul Judeţean. Cât am fost prim-ministru am avut o condiţie care trebuia să fie respectată, că nu trece niciodată de la stat la privat’„, a explicat Victor Ponta la emisiunea România 9.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă