Victor Ponta, audiat ca martor la DNA, în dosarul Tel Drum. „Am spus ceea ce știu, dar eu nu confund bătălia politică cu justiția”

18 septembrie 2017, 10:26

ACTUALIZARE Telejurnal 20.00 Fostul premier Victor Ponta, exclus din PSD şi aflat pe poziţii de război politic cu Liviu Dragnea, a dat declaraţii timp de 4 ore la DNA în dosarul Tel Drum.

Potrivit unor surse, Ponta ar fi fost întrebat inclusiv de hotărârea de Guvern prin care lacul Belina a ajuns în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman şi, apoi, în concesiunea Tel Drum.

Fostul prim-ministru a fost însă zgârcit în declaraţii în faţa presei.

Imediat după Victor Ponta a venit la audieri şi liderul PNL, Ludovic Orban. Acesta a declarat zilele trecute că primarii i s-au plâns că Tel Drum putea obţine finanţare de la Ministerul Dezvoltării, pe vremea când era condus de Liviu Dragnea, în Guvernul Ponta.

Întrebat de audierea lui Ponta, liderul PSD Liviu Dragnea s-a declarat trist.

DNA are 3 dosare considerate a avea legătură cu Tel Drum şi Liviu Dragnea, iar Parchetul General anchetează un caz privind ferma de porci din Salcia care a aparţinut fiului liderului PSD.

ACTUALIZARE Victor Ponta a ieșit luni din sediul DNA, după patru ore de audieri.

Eu știu cel mai bine, pe pielea mea, diferența dintre politică și justiție. În politică ne batem, dar nu ne batem cu dosare. Nu am niciun fel de dorințe, nici nu mă ocup cu denunțuri. Am fost chemat ca martor. Am spus ceea ce știu, dar eu nu confund bătălia politică, a declarat Victor Ponta.

ACTUALIZARE Victor Ponta a fost audiat în calitate de martor în același dosar cu cel în care care a fost audiat Sorin Grindeanu săptămâna trecută.

Potrivit unor surse, este vorba despre dosarul Tel Drum. În acest dosar, compania de construcții din Teleorman este pusă sub acuzare pentru fraudă cu fonduri europene. Depoziția lui Ponta este foarte importantă și ar putea fi defavorabilă lui Liviu Dragnea, întrucât în urmă cu două săptămâni, Ponta a declarat public că acestă companie din Teleorman îi aparține lui Liviu Dragnea. Rămâne de văzut ce detalii le va da el procurorilor de le DNA.

TelDrum ar fi fraudat fonduri în septembrie 2015 când compania a cumpărat un utilaj de asfaltare. Prejudiciul se ridică la aproape patru milioane de lei, a transmis Alexandru Costache pentru Telejurnal.

Săptămâna trecută, Sorin Grindeanu a declarat la ieșirea de la audieri: Așa cum v-am spus, sunt lucruri pe care nu pot să le declar și altele pe care nu vreau. Nu vreau și nu pot să vă dau amănunte din acest dosar. Am spus adevărul și ceea ce știam”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă