Victor Negrescu: În pofida opoziţiei Austriei, România are încă patru posibile soluţii pentru a intra în Schengen

Europarlamentarul Victor Negrescu
Europarlamentarul Victor Negrescu
7 decembrie 2022, 12:05

Potrivit acestuia, varianta 1 este ca ţara noastră să solicite menţinerea subiectului pe ordinea de zi şi să insiste ca discuţia să aibă loc în cadrul Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne din 8 decembrie unde putem încerca, cum au făcut-o şi alte state în trecut, să presăm Austria să ne susţină”.

Varianta 2 presupune ca România, cu suportul preşedintelui Consiliului European şi al preşedinţiei cehe la Consiliul UE, să pună tema pe ordinea de zi a reuniunii Consiliului European din 15 – 16 decembrie şi să insiste pentru un vot pozitiv. Preşedinţia cehă şi Bulgaria depun deja eforturi în acest sens„, a scris Negrescu, miercuri, pe Facebook.

CITIȚI ȘI: Se stabilește ordinea de zi finală pentru Consiliul JAI. Surse: România va cere un vot pe aderarea la Schengen. Cătălin Predoiu pleacă la Bruxelles

El spune că varianta 3 ar fi ca România să preseze pentru stabilirea unei date certe când acest subiect ar putea figura pe ordinea de zi a JAI sau pentru o intrare în spaţiul Schengen diferită de a Croaţiei, după eventuala parcurgere a unor etape suplimentare de evaluare, generate de posibila decuplare de Bulgaria”.

De asemenea, conform eurodeputatului, varianta 4 este ca ţara noastră să apeleze la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, dar acest lucru ar putea fi făcut doar după un vot în cadrul JAI. Este o variantă care ar dura mai mult timp până la finalizare”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite