Victimele falsului medic rup tăcerea. De la deviație de sept, o femeie a rămas cu o gaură în vârful nasului

7 februarie 2019, 23:20

Am fost operată de medicul Matthew Mode, am avut o intervenţie, o rinoplastie cu deviaţie de sept, o operaţie nereuşită. Mi-a fost recomandat ca fiind un superspecialist cu studii înalte în Statele Unite. Am rămas cu o gaură evident vizibilă pe cartilagiul vârfului nasului.

E mărturia şocantă a unei femei operate de Matteo Politi cunoscut ca Matthew Mode. Femeia a făcut un atac de panică şi a fost nevoită să meargă la psihiatru după intervenție.

Până acum, nu se ştie câte românce au fost operate de italian și au trecut prin același calvar.

Potrivit unor surse, controlul făcut de Ministerul Sănătăţii ieri la patru clinici private arată că a făcut o singură intervenţie chirurgicală.

Tocmai de aceea, Direcţia de Sănătate Publică a înfiinţat o linie telefonică şi speră ca oamenii să sune şi să ofere informaţii despre serviciile medicale acordate de parcagiul Matteo Politi.

Cazul falsului doctor era cunoscut de Colegiul Medicilor din Bucureşti încă din 28 decembrie anul trecut. Verificările, care au durat 3 săptămâni, au arătat că nu era autorizat să practice profesia de medic în România.

În luna martie, avocata lui Matteo Politi a încercat să îi echivaleze în România diploma care atesta că a terminat o facultate de Medicină. La dosar a fost pusă şi o adeverinţă care arăta că Politi vrea să se angajeze ca asistent manager.

Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor e cel care a eliberat un atestat de recunoaştere a studiilor. Atestatul nu îi dădea însă dreptul să profeseze ca medic.

Italianul a încercat să obțină avize de la Ministerul Sănătății și de la Colegiul Medicilor, însă dosarele i-au fost respinse pentru că lipseau mai multe documente.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite