Victime pe șosele. Trei urși au fost loviți de mașini în ultimele zile în Sibiu, iar unul a murit

3 noiembrie 2018, 14:33

Doi urși au ajuns pe DN7 joi seara, la intrare în localitatea Boiţa. Și pentru că era deja întuneric au fost loviți de două vehicule. Unul dintre animale, pui, a murit. Celălalt a scăpat și a fugit în padure. Nici o oră mai târziu, înca un urs avea aceeași soartă. A fost lovit de un TIR pe A1. A ajuns acolo după ce a rupt un gard și a trecut prin curtea unui centru de întreținere a autostrăzii. A scăpat cu viață și a fugit spre orașul Săliște.

Sunt zone în care nu se pot monta garduri. Iar acolo unde sunt, animalele le rup cu ușurință.

Șoferii spun că au nevoie de mai multe indicatoare care avertizează că în zonă pot fi animale salbatice. Așa, pot reduce viteza și șansele de a le lovi sunt mai mici.

Urși pe străzi și în orașe sunt din ce în ce mai mulți. Măsurile luate de autorități, dacă nu inexistente, sunt cel puțin ineficiente. Direcția Silvică susține că în Sibiu sunt de 3 ori mai mulți urși decât capacitatea fondului cinegetic.

Reprezentații asociațiilor de protecție a animalelor cred că apariția urșilor printre oameni este mult mai complexă. Are mai multe cauze și trebuie să găsim mai multe soluții.

Șapte urși au murit din 2015 și până acum loviți de mașini. Iar apariția lor pe șosele pare că nu poate fi oprită. Temporar, se va rezolva de la sine când urșii vor intra în hibernare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite