Viceprimarul Lucian Judele îl acuză pe primarul Sectoului 3, Robert Negoiță, că folosește utilajele primăriei în favoarea firmei părinților săi

16 august 2021, 20:21

Theodor Pallady nr. 45 D. Aici se află terenul pe care viceprimarul Lucian Judele susține că, săptămâna trecută, în urma unor sesizări primite de la oameni, a descoperit că una dintre firmele subordonate Consiliului Local al Sectorului 3 avea muncitori și utilaje care prestau lucrări pentru o firmă deținută de părinții primarului Robert Negoiță.

Lucian Judele, viceprimar, Sectorul 3: Fiindcă erau mașinile Algorithm Construct, firmă deținută de Consiliul Local Sector 3, am încercat prin ei să aflu de ce sunt aici. De ce execută aceste lucrări? Mi-au dat în primă fază un draft de contract care nu era semnat și nu avea număr de înregistrare, un pdf. Peste o oră mi l-au adus în primărie, semnat și evident cu număr de înregistrare. De acolo am aflat că lucrările sunt făcute de o societate Value Investor Expert Srl, o societate deținută în majoritate de mama și tatăl primarului Robert Negoiță.

Viceprimarul susține că reprezentanții firmei Value Investor Expert au încercat să îl intimideze și să-l determine să plece de pe șantier.

În afară de plângerea penală pentru ultraj, Lucian Judele a făcut sesizări și la Inspectoratul de Stat în Construcții și la Serviciul Disciplină în Construcții, din cadrul Primăriei Sectorului 3.

De aici a aflat, spune viceprimarul, că pentru lucrările făcute pe Bd. Pallady nr. 45D nu a fost emisă autorizație.

Adrian Cuculis, avocat: Consiliul poate să facă până la urmă activitate comercială, însă trebuie dovedit și că banii au intrat în Consiliul  Local, bani care pe mai departe să fie folosiți de către primărie.

În contractul încheiat între firma părinților lui Robert Negoiță și firma Consiliului Local nu se spune care este valoarea totală a contractului, ci este trecută doar o listă de prețuri.

Într-un răspuns pentru Știrile TVR, Primăria Sectorului 3 susține că “Primăria Sectorului 3 și Primarul Sectorului 3 nu au în sfera de competență să emită opinii despre relațiile comerciale dintre o societate înființată de Consiliul Local al Sectorului 3 și o societate privată. Primăria Sectorului 3 și Primarul Sectorului 3 pot emite, conform sferei de competență, doar informații despre relațiile comerciale dintre instituția Primăriei Sectorului 3 și orice societate privată sau de stat”.

Până la ora difuzării reportajului la Telejurnal, primarul Robert Negoiță nu a fost de găsit pentru a explica situația. De altfel, nici firma Value Investor Expert nu ne-a oferit vreun punct de vedere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite