Viceprimarul Horia Tomescu: Nouă ambulanţe de ultimă generaţie, în dotarea spitalelor Babeş, Colentina şi Carol Davila

Ambulanțe noi
Ambulanțe noi
28 iunie 2022, 12:00

„Toate cele trei spitale au fost încă de la început în prima linie a luptei cu pandemia de COVID-19, iar de acum dispun de câte trei ambulanţe moderne, dotate la cele mai înalte standarde şi capabile să asigure pacienţilor, în condiţii optime, transportul şi asistenţa medicală de care au nevoie”, scrie viceprimarul pe Facebook.
Potrivit acestuia, ambulanţele sunt destinate intervenţiei de urgenţă şi transportului medical asistat al pacienţilor. Sunt dotate cu echipamente si materiale sanitare care includ defibrilatoare semiautomate sau manuale şi medicamente necesare resuscitării şi acordării asistenţei medicale de urgenţă.

Achiziţia ambulanţelor face parte din proiectul „STOP-COVID în cadrul Spitalelor A.S.S.M.B”, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

„Singura şansă de dezvoltare a Bucureştiului este să accesăm fonduri nerambursabile, în condiţiile în care oraşul a fost lăsat cu un deficit financiar uriaş de fosta administraţie. Este obligatoriu să atragem cât mai mulţi bani europeni, iar acum încep să se vadă primele rezultate”, scrie Tomescu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite