Viceprimarul Capitalei, audiat în dosarul protestului din 10 august: Le-am explicat procurorilor că am obosit, pe stradă, oamenii să mă facă parte a anumitor evenimente

4 februarie 2019, 08:48

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, susține că nu și-a contrazis propriile declarații făcute vara trecută în dosarul privind mitingul Diasporei de la Parchetul Militar.

Săptămâna trecută, el spunea că le va cere procurorilor să verifice dacă 10 august a fost sau nu creația lui Liviu Dragnea.

Procurorii vor să îl audieze și pe fostul premier Mihai Tudose care, la momentul demisiei din PSD, a declarat că nu a fost normal ca jandarmii să bată protestatarii.

Procurorii au anunțat că până acum au audiat aproape 1200 de martori și 560 de părți vătămate.

Procurorii militari se plâng în continuare că Ministerul de Interne nu a desecretizat toate documentele privind intervenția Jandarmeriei din 10 august. Doar 7 dintre cele 8 documente solicitate de Parchetul Militar au fost declasificate.

Parchetul Militar așteaptă și rezultatul expertizei fizico-chimice asupra substanțelor cu efect iritant lacrimogen folosite de forțele de ordine în timpul intervenției din 10 august 2018, de la mitingul Diasporei.

UPDATE Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, la ieșirea de la audieri: „Le-am explicat procurorilor că am obosit pe stradă oamenii să mă facă parte a anumitor evenimente care s-au întâmplat în acea zi, trebuie lucrurile să fie puse în ordine și atunci cred că aceste declarații sunt binevenite și nu fac decât să lămurească evenimentele. Veți vedea, în acel dosar, dacă va ajunge în instanță și documentele vor fi publice, declarațiile mele, așa cum am declarat, chestiunea cu minciuna este una legată de o metaforă sau un vector de atragere a atenției. Până atunci să avem puțină răbdare, să lăsăm organele de urmărire penală să-și facă treaba. La momentul acesta nu pot să declar decât ceea ce v-am spus până acum. Ceea ce am pus la dispoziția procurorilor este ceea ce dumnealor știau, numai că am nuanțat în aceste câteva ore de audiere elementele care duc spre atragerea răspunderii anumitor evenimente sau înțelegerii asupra modului în care s-a acționat în acea seară”.

UPDATE Aurelian Bădulescu s-a prezentat la Parchet pentru a fi audiat, el a specificat că va da lămuriri procurorilor după ce, săptămâna trecută, a făcut acele afirmații controversate: a spus că în vară, după protestul din 10 august, i-ar fi mințit pe procurori. Magistrații de la Parchetul Militar l-au citat pe viceprimarul Capitalei.

În urmă cu câteva zile, Bădulescu a recunoscut public faptul că la audierea anterioară de la Parchet a minţit în declarațiile pe care le-a dat în fața procurorilor în legătură cu mitingul din 10 august anul trecut, când jandarmii au intervenit agresiv împotriva protestatarilor și au dat cu gaze lacrimogene, în urma acestei intervenții zeci de oameni fiind răniți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite