Vicepremierul Ucrainei avertizează că Rusia plănuiește de Crăciun atacuri asupra bisericilor din regiunile ocupate

Iryna Vereshchuk vicepremier Ucraina
Iryna Vereshchuk vicepremier Ucraina
6 ianuarie 2023, 16:10

Rusia plănuiește să lanseze „atacuri teroriste” în biserici, a declarat Vereshchuk, fără să furnizeze alte detalii, dar i-a îndemnat pe cetățeni să fie atenți și, pe cât posibil, să nu meargă în locuri unde se adună mulți oameni.

„Există informații că rușii pregătesc atacuri teroriste de Crăciunul ortodox, în bisericile din teritoriile ocupate temporar”, a subliniat ea, citată de The Guardian.

O sursă de informații deschisă (OSINT) a raportat că a primit mai multe ponturi despre astfel de atacuri care ar putea avea loc în bisericile ortodoxe din Donețk și din alte teritorii ocupate, cu scopul de a da vina pe autoritățile de la Kiev, a transmis publicația The Kyiv Independent.

În ciuda imaginilor și a informațiilor despre atacuri care s-au produs vineri chiar și după ora 12.00, ora de la care ar fi început „armistițiul temporar”, armata rusă a dat asigurări că respectă acest acord de încetare a focului pe care l-a anunțat joi seară. În mod evident, a acuzat Kievul de continuarea bombardamentelor.

Cele mai recente imagini sunt din Kurakhove, regiunea Donețk, unde rușii au bombardat mai multe clădiri rezidențiale. A fost lovit și un spital. O persoană este rănită.

La periferia Donețk, se aud focuri de artilerie trase dintre pozițiile pro-rușilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite