Vicepremierul P. Stănescu: Nimeni nu desființează pilonul II de pensii. Rolul Guvernului este să prezinte public avantajele și dezavantajele

22 mai 2018, 11:29

Pilonul II de pensii nu se desfiinţează, dar ar trebui să fie opţional, spune vicepremierul Paul Stănescu. Iar Guvernul ar trebui să fie cel care să le explice oamenilor care sunt avantajele şI dezavantajele sistemului.

După scandalul de ieri, Ministrul Finanţelor recunoaşte că executivul ia în calcul această variantă, în timp ce opoziţia acuză că proiectul postat pe site anulează însăşi ideea de bază a revoluţiei fiscale: transferul contribuţiilor de la angajator la angajat.

„Nimeni nu desființează pilonul II de pensii. Ăsta este lucru clar. A fost o discuție în Comisia de Prognoză, doar atât. Restul, ceea ce ar fi foarte bine, și eu spun – nu ca ministru, ca om – în momentul în care, și generația dumneavoastră a fost obligată să se înscrie în Pilonul II de pensii, eu cred că ar trebui să fie opțiunea fiecăruia dintre noi. Dacă ne înscriem în pilonul II de pensii sau nu ne înscriem. Rolul Guvernului este să prezinte public care sunt avantajele dacă ești în pilonul II de pensii și care sunt dezavantajele dacă sunt” a declarat, marți, vicepremierul Paul Stănescu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite