Vicepremierul Kelemen Hunor: Pensia poate fi maximum 75% din salariul net. „Aşa fac nemţii, aşa fac francezii”

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor
16 iunie 2021, 09:03

Kelemen Hunor a precizat că, dacă România are categorii care pe perioada carierei au nişte restricţii, precum magistraţii, primarii, parlamentarii, poliţiştii, militarii, atunci se poate compensa pe partea de pensii cu puncte suplimentare, dincolo de principiul contributivităţii.

Statul român trebuie să ia însă o decizie în acest sens.

„Și în acest moment sunt pensii care sunt mai mari decât salariul, deci nu o parte din salariu, deci sunt pensii care sunt mai mari decât salariul brut. De aceea ajungem la 30-40-50.000 de lei pe lună şi acest lucru nu este corect. (…) Trebuie spus, din salariul net, maxim 75% poate să fie pensia. Dacă mergi pe contributivitate înseamnă undeva 50-40, 45-55%, nu contează. Dar poți să mergi la maxim 75%. Aşa fac nemţii, aşa fac francezii. De la 70, la 75%, unii merg până la 76-77%. Aşa fac în foarte multe ţări deosebirea şi recompensa pentru aceste categorii profesionale. Noi evităm să discutăm acest lucru”, a afirmat vicepremierul la postul de știri B1 TV, citat de Agerpres.

Kelemen Hunor a amintit că în cadrul coaliţiei a fost înfiinţat un grup de lucru care analizează problema acestor categorii de pensii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă