Vicepremierii şi membrii Guvernului au fost imunizați anti-COVID. Declarații după vaccinare: ”Vaccinul este sigur, este necesar”. Ediție specială la TVR 1

Vicepremierii Dan Barna şi Kelemen Hunor şi membrii Guvernului sunt vaccinaţi miercuri împotriva COVID. Miniștrii au făcut declarații după vaccinare. Cei mai mulți dintre ei au subliniat că vaccinul este singura soluție pentru ieșirea din pandemie și au dat asigurări că imunizarea nu este periculoasă.

20 Ianuarie 2021, 07:44 (actualizat 20 Ianuarie 2021, 21:29) Știrile TVR |
Cabinetul Cîțu, la vaccinare
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:
 |  GALERIE FOTO

ACTUALIZARE Declarații după vaccinare.

Vicepremierul Dan Barna: Este singura cale prin care putem - sperăm noi anul acesta - să ieşim din logica pandemiei şi să intrăm în logica firească de ţară normală care se dezvoltă. Le recomand tuturor celor care ne urmăresc să se înscrie, să meargă să se vaccineze. Vaccinul este sigur, vaccinul este necesar.

Vicepremierul Kelemen Hunor: Am venit şi eu la vaccinare când mi-a venit rândul, sunt convins că prin vaccinare putem depăşi această etapă a pandemiei şi, încet-încet, putem să revenim la viaţa noastră normală. Nu există niciun pericol, este un vaccin modern, de tip nou, modern.

Ministrul Afacerilor Intern, Lucian Bode: M-am vaccinat având un sentiment de încredere, încredere în ştiinţă, pentru că eu consider că este singura modalitate de a scăpa de această pandemie, încredere că suntem pe drumul cel bun, pentru a ne recâştiga dreptul la o viaţă normală, la viaţa pe care o aveam înainte de această pandemie. Decizia de vaccinare aparține fiecărui cetățean, însă de numărul celor care se vor vaccina depinde revenirea la normalitate.

Ministrul de Finanțe, Alexandru Nazare : Am făcut vaccinul astăzi. A fost uşor, a fost simplu. Nu doare. Vaccinarea este o premisă esenţială pentru revenirea la normalitate şi pentru reluarea activităţii economice şi, în primul rând, pentru relansare economică. Aşadar, vă recomand, vă îndemn: veniţi cu încredere, vaccinaţi-vă!

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă: M-am vaccinat pentru că sunt convins că doar în acest fel putem să punem capăt acestei pandemii şi de aceea sunt convins că acest vaccin este unul sigur, care mă poate ajuta atât pe mine şi prin gestul meu sunt convins că pot ajuta pe toţi ceilalţi de lângă mine. Sunt convins că în acest fel putem să ne protejăm familia, prietenii şi pe toţi cei cu care interacţionăm. De asemenea, cred că este un demers de etică pentru a respecta efortul care s-a făcut de către toate instituţiile statului implicate în lupta cu această pandemie.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros: Consider că este singura soluţie realistă pentru a ne proteja, alături de toate restricţiile privind circulaţia şi diseminarea virusului. Îndemn toţi cetăţenii ca atunci când sunt programaţi să vină să îşi facă această vaccinare cu speranţa că foarte curând o să scăpăm şi de consecinţele nefaste ale acestei pandemii, atât consecinţe sanitare, cât şi economice

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu: Luna trecută, în decembrie, am pierdut-o pe mama mea. Nu a murit din cauza COVID-19, ci din cauza unei alte afecţiuni. În toată viaţa sa profesională, mama a lucrat în cercetare medicală. De multe ori s-a confruntat cu bacterii şi virusuri periculoase şi am învăţat de la ea şi de la cărţile pe care le-am avut acasă cât de benefice sunt vaccinurile pentru sănătatea populaţiei. Am suferit foarte mult din cauza pierderii mamei mele, dar şi mai mult am suferit, anul care a trecut şi înainte ca mama mea să moară, pentru că nu am putut să o îmbrăţişez şi să o sărut

Ministrul Energiei, Virgil Popescu: "În urmă cu un an, spuneam de mai multe ori şi am tot spus şi susţin în continuare - nu vom scăpa de această pandemie şi nu vom intra în normalitate până când nu vom avea un tratament sau un vaccin. Iată că a venit (...) vaccinul. Putem să intrăm în normalitate, dar pentru asta trebuie să fim conştienţi că trebuie să facem acest vaccin şi îi îndemn pe toţi românii să facă acest vaccin. Este un vaccin sigur, eu mi l-am făcut. Cred în el"

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă: De aproape un an ne luptăm cu acest virus SARS-CoV-2, virus care ne-a afectat sistemul de sănătate, avem presiune pe spitale, ne-a afectat economia. În domeniul pe care îl gestionez ne-a afectat foarte grav, pentru că fără călătorii, fără transporturi sunt afectate companiile, care au pierderi de venituri. Ne-a afectat pe plan personal, pe apropiaţi, prieteni, rude. Calea cea mai sigură să ieşim... mai puternici, să ne refacem economia, să ne refacem viaţa normală pe care o aveam înainte este vaccinarea

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna: M-am vaccinat pentru că cred că este singura soluţie prin care putem învinge această pandemie, m-am vaccinat pentru că vaccinul este sigur şi eficient. Mă număr printre cei care au trecut prin această boală. După două săptămâni de spitalizare şi o săptămână de tratament acasă, ştiu ce înseamnă exact să faci o formă relativ severă a acestei boli. Lucrurile s-au întâmplat acum şase luni şi m-am vaccinat pentru că ştiu că pe termen lung este singura soluţie prin care sistemul imunitar poate fi pregătit pentru o eventuală revenire a acestei boli.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu: Probabil că a fost cel mai puţin dureros vaccin pe care l-am făcut vreodată. (...) Cred că recunoştinţa noastră trebuie să meargă sau, dacă nu recunoştinţă, măcar o conştientizare a faptului că avem acces la acest vaccin datorită ştiinţei şi datorită comunităţii europene care nu numai că a încurajat crearea vaccinului din timp, ci a negociat pentru noi toţi, pentru toate ţările din Uniunea Europeană. Români are acces la vaccin între primele ţări din lume şi procesul de vaccinare merge şi se va îmbunătăţi în fiecare zi, aşa încât fiecare român care doreşte să îşi facă vaccin să aibă acces la el.

Ministrul fondurilor europene, Cristian GhineaVom realoca din bani europeni daţi anul trecut pe alte urgenţe (...). Vom realoca în jur de 300 de milioane de euro pentru plata personalului implicat în campania de vaccinare şi pentru centrele suplimentare.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak: În calitate de ministru al Tineretului şi Sportului, dar şi de sportiv, îi încurajez pe toţi cetăţenii, tineri şi sportivi, dar nu numai, să se înregistreze pentru vaccinare şi să se imunizeze, imediat ce vor avea această ocazie, s ă îi îndemne pe cei apropiaţi să facă acelaşi lucru, dar şi să conştientizeze importanţa acestui gest.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan: Nu am avut nicio reţinere să mă vaccinez, mai ales după un an de zile în care am fost îngrijorată pentru sănătate familiei şi a celor din jur. (...) Astăzi trăim acest moment al vaccinării. În România, campania de vaccinare de derulează foarte bine. Suntem pe locul şase la nivel european din perspectiva persoanelor vaccinate şi care s-au înscris la vaccinare şi lucrul acesta ar trebui să dea curaj tuturor, pentru că avem acum acces la vaccin gratuit şi simplu, un vaccin care nu doare şi un vaccin care poate să permită tuturor să respecte atât sănătatea personală, cât şi sănătatea celor din jur, să contribuie la reluarea vieţilor noastre de odinioară.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: Orice profesor vaccinat va însemna o diminuare a riscului de transmitere a acestui virus în şcoli, va însemna o creştere a stării de siguranţă sanitară pentru elevi şi profesori în toate şcolile din România. Evoluţiile zilnice arată o creştere a acestui procent în sistemul naţional de învăţământ. (...) Se adaugă zi de zi noi înscrieri cu privire la disponibilitatea de vaccinare în sistemul de învăţământ. (...) Sunt creşteri zilnice.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman: Am primit prima doză de vaccin, rezultatul unui efort susţinut al comunităţii de cercetare şi care arată foarte bine cum cercetarea fundamentală şi cea aplicativă pot da rezultate. Încurajez românii să se vaccineze, e un efort mic, dar care ne poate aduce mult mai aproape de momentul în care să ne putem îmbrăţişa părinţii, de momentul în care copiii noştri pot merge la şcoală şi, de asemenea, de momentul în care economia va reporni. Vă invit să vă înscrieţi şi să vă urmaţi protocoalele medicale privind vaccinarea

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu: Cu cât ne vom vaccina mai mulţi, cu atât va fi mai aproape ziua când vom reveni cu toţii la normalitate. Ca ministru al Culturii, pot să vă spun că este foarte multă lume care aşteaptă revenirea actorilor pe scene, cu public în sală, revenirea artiştilor din opere sau din teatrele de balet, tot aşa, pe scenă, cu public în sală. Este foarte uşor de făcut acest vaccin, nu e nici dureros. Cu toţii, până acum, ne simţim foarte bine şi îndemn pe toată lumea să se vaccineze, pentru că va fi spre binele tuturor.

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Attila-Zoltán CSEKE: Am ales să mă vaccinez pentru că este o șansă pentru noi toți de a reveni la viața de dinainte de pandemie. #Vaccinează-te!

_______________

Imunizarea oficialilor Executivului a început la cu ora 10.00, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar "Dr. Carol Davila". TVR transmite în direct evenimentul.

Conform Guvernului, sosirea membrilor Cabinetului la Spitalul Militar se va face în grupe de câte patru persoane, la un interval de aproximativ 20 de minute.

Premierul Florin Cîţu a fost vaccinat anti-COVID la sfârşitul săptămânii trecute, iar marţi au fost imunizaţi contra SARS-CoV-2 preşedinţii Senatului, Anca Dragu, şi Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

A doua etapă a vaccinării anti-COVID a început vineri, primul imunizat în această etapă fiind preşedintele Klaus Iohannis.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 2°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 6°C 3°C
CONSTANTA 10°C 5°C
CRAIOVA 6°C 2°C
BRASOV 6°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI