Vicepreședintele pentru Valori și transparență al Comisiei Europene, Vera Jourova, face o vizită oficială în România. Statul de drept şi reformele din domeniul justiţiei, prioritare pe lista subiectelor de discuție

Vera Jourova
Vera Jourova
30 octombrie 2023, 09:10

Potrivit Reprezentanţei Comisiei Europene în România, vicepreşedinta Jourova va discuta în cadrul vizitei oficiale despre statul de drept şi reformele din domeniul justiţiei, despre obiectivele României în cadrul deceniului digital, proiectele de digitalizare cuprinse în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, precum şi despre inteligenţa artificială şi combaterea dezinformării.

Vicepreşedintele CE se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, precum şi cu prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Jourova va avea, de asemenea, întrevederi cu viceprim-ministrul şi ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, şi va vizita Centrul european de competenţe în materie de securitate cibernetică (ECCC) alături de ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan.

Oficialul european va participa şi la o masă rotundă cu părţile interesate din sectorul tehnologiei digitale pentru a discuta despre provocările şi oportunităţile în acest domeniu la nivel European şi în România, mai informează Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă