Vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, a transmis în cadrul întâlnirii cu președintele Klaus Iohannis sprijinul ferm pentru aderarea României la Schengen

Aderarea României la spațiul de liberă circulație a fost unul dintre subiectele discutate la Palatul Cotroceni de vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, aflat într-o vizită în România. Înaltul oficial european a exprimat totodată aprecierea pentru rolul jucat de România și pentru sprijinul acordat atât Ucrainei, cât și Republicii Moldova.

31 Martie 2023, 15:37 (actualizat 31 Martie 2023, 15:52) Știrile TVR |
Președintele Klaus Iohannis și Frans Timmermans / FOTO: presidency.ro

Vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, a subliniat la întâlnirea pe care a avut-o vineri la prânz cu președintele Klaus Iohannis importanța utilizării de către România a tuturor instrumentelor și a fondurilor europene, inclusiv PNRR și REPowerEU, pentru investiții în economia verde și asigurarea tranziției climatice.

Discuția a fost centrată pe provocările privind implementarea Pactului Verde European, implicarea Uniunii Europene și, implicit, a României în combaterea schimbărilor climatice, educația privind schimbările climatice și mediul, precum şi provocarea majoră reprezentată de războiul din Ucraina și consecințele acestuia în mai multe domenii, se arată într-un comunicat al Administrației prezidențiale.

În cadrul întâlnirii cu înaltul oficial european, șeful statului a evidențiat implicarea României în gestionarea efectelor războiului din Ucraina şi a accentuat nevoia menținerii în continuare a sprijinului european pentru Ucraina, dar şi pentru Republica Moldova, atât timp cât va fi necesar.

Klaus Iohannis a accentuat faptul că țara noastră va continua să sprijine la nivel național, european și internațional acțiuni și politici menite să combată schimbările climatice. El a prezentat eforturile României în ceea ce privește reducerea emisiilor poluante și poziția sa pentru menținerea unui mix energetic echilibrat, care să maximizeze utilizarea surselor de energie autohtone. Iohannis a accentuat importanţa şi rolul energiei nucleare și al gazelor naturale în asigurarea tranziției energetice verzi.

La rândul său, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene i-a mulțumit președintelui României pentru implicarea sa pe aceste teme de interes major, inclusiv în domeniul educației pentru mediu și climă, și promovarea unei abordări integrate la nivelul României în materie de tranziție verde.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 33°C 30°C
IASI 30°C 30°C
CLUJ 28°C 28°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 32°C 28°C
BRASOV 31°C 27°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI