Viaţa elevilor e pusă în pericol de lipsa transportului judeţean! Este semnalul de alarmă tras de Federația Elevilor din România, după tragedia de la Caracal

Autobuz transport local
Autobuz transport local
27 iulie 2019, 16:11

În comunicatul transmis presei, reprezentanţii Federaţiei Elevilor din România fac referire la cazul de la Caracal, când Alexandra, adolescenta de 15 ani,  s-a urcat urcat într-o maşină de ocazie, condusă de bărbatul care ulterior a sechestrat-o, a violat-o şi a ucis-o.

„Federaţia Elevilor din România consideră că o cauză a acestei întâmplari o constituie gestionarea defectuoasă a transportului de către Consiliul Judeţean Olt. Prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 51/2019, aprobată de Guvern luna trecută, gestionarea serviciului de transport judeţean a devenit şi mai haotică pentru că noua legislaţie este contradictorie şi contrară dreptului Uniunii Europene”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii Federaţiei Elevilor din România atrag atenţia că în urma OUG, transportatorii nu mai sunt obligaţi să meargă pe trasee care nu le aduc profit, iar oamenii au ajuns să apeleze la maşini de ocazie.

„Atragem atenția asupra faptului că, în urma OUG 51/2019, transportul județean a fost eliminat din sfera serviciilor publice la presiunile președinților de consilii județene, sub motivația că bugetul nu le permite să susțină serviciul de transport. Astfel, transportatorii nu mai pot fi obligați să practice traseele ce nu le aduc profit, iar zonele rurale mai puțin populate devin izolate, oamenii fiind nevoiți să folosească cursele de ocazie, aspecte puse în vederea Guvernului chiar și de către Consiliul Concurenței prin punctul de vedere emis”, se precizează în comunicatul Federaţiei Elevilor din România.

FER solicită Parlamentului României să respingă OUG nr. 51/2019.

„În caz contrar, ne exprimăm îngrijorarea că tragedii de tipul celei din Caracal se vor mai petrece, în lipsa unor servicii de transport sigure și accesibile”, avertizează Federaţia Elevilor din România.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite