Via Transilvanica, drumul care promite să pună România pe harta turistică a lumii: Nu este doar cel mai lung traseu din ţară, ci şi cea mai lungă galerie de artă

8 octombrie 2022, 21:03

Este o mândrie pentru comunitățile prin care trece Via Trasilvanica să se prezinte turiștilor. Își pot face astfel cunoscută în întreagă lume istoria, dar și tradițiile și cultura. Litera T portocalie este semn că drumețul se află pe drumul cel bun.

Traseele lungi de drumeție din toată lumea sunt din ce în ce mai căutate. De aceea Via Tansilvanica își propune să aducă în țara noastră turiști care până acum nu au auzit de România sau nu au știut cum să o viziteze cu adevărat.

”Am descoperit cu bicicleta electrică… bornele! Ce sunt aceste borne superbe? Cu internetul am descoperit Via Transilvanica”, ne-a povestit un turist francez.

Bornele care marchează Via Transilvanica sunt realizate din andezit și fiecare este unică. 80 de sculptori au lucrat la acest proiect.

Văd ce impact are asupra străinilor, dar și asupra turiștilor din România! Să meargă pe un drum marcat, mai ales că trece prin puncte culturale, turistice, frumoase și tot timpul dai de oameni frumoși, oameni calzi… și toți localnicii salută cu drag traseul care trece prin curțile lor”, ne-a declarat Alin Ușeriu, președintele asociației Tășuleasa Social.

Proiectul lansat în 2018 în anul Centenarului Unirii de Asociația Tasuleasca Social și frații Alin și Tiberiu Uşeriu a început timid. Nimeni nu s-au așteptat la un sprijin atât de consistent din partea unor companii românești și străine. Toate lucrările au fost realizate de voluntari.

O dată cu lansarea traseului, la Alba Iulia, au fost prezentate și primele exemplare din Ghidul Drumețului. Sunt informații despre pregătirea pentru parcurgerea traseului, infrastructură, hărți și posibile locuri de cazare.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite