Viața francezilor revine treptat la normal

24 mai 2020, 14:52

La Chamonix, destinație preferată de schiori și iubitorii de munte, viața revine încet-încet la normal. Este sfârșitul izolării în Masivul Mont-Blanc.

Accesul în telecabina care urcă până la 3842 metri se poate face doar după controlul temperaturii. Geluri dezinfectante și măști obligatorii completează măsurile de protecție. Însă nimic nu poate umbri bucuria întâlnirii cu muntele.

Accesul în telecabina este limitat la 30 de persoane, jumătate față de capacitatea din perioadele normale, și asta pentru a respecta un minimum de distanțare. Sus, la minus 5°Celsius, peisajele sunt de o frumusețe care îți taie respirația.

În altă parte a Franței, în nord, mulți au profitat de soare și de mare. Dar, nu ca înainte de izolare.

Polițiștii patrulează și verifică respectarea regulilor. Nu este permisă adunarea în grupuri mari, nu poți face plajă așezat pe un prosop dar te poți plimba sau poți înota. Este așa-numită « plajă dinamică ».

Terasele și restaurantele încă nu s-au deschis iar multe plaje au fost din nou închise din cauza nerespectării regulilor de distanțare.

În Franța, aflată în prima faza de relaxare, s-au înregistrat aproape 145 de mii de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 și peste 28 de mii de decese.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă