Viața elefanților din Thailanda este afectată de distrugerea turismului din cauza pandemiei de coronavirus

27 iunie 2020, 23:05

Pandemia de coronavirus are efecte dramatice în Thailanda, unde animalele tradiţionale ale ţării, elefanţii, sunt ameninţaţi atât de boală, dar mai ales de prăbuşirea turismului. Dacă nu mai sunt bani, nu mai există hrană pentru pachidermele folosite frecvent în activităţi turistice, până recent foarte apreciate de străini.

În condiţiile în care sunt foarte puţini turişti, taberele comerciale de elefanţi şi sanctuarele nu mai au fonduri şi au început deja să deplaseze animalele la cel puţin 150 de kilometroi pentru a la duce în locurile de origine.

Specialiştii verifică starea de sănătate a elefanților.

Până acum nu au fost problerme, dar perspectivele nu sunt prea bune, dacă pandemia va continua. Pentru animalele rămase în zone mai îndepărtate au fost strânși bani din donații publice.

Au fost cumpărate alimente, medicamente, în special pentru infecții ale ochilor sau probleme digestive care afectează cel mai des pachidermele. Dacă nu se vor găsi soluții pentru un ajutor guvernamental, există riscul ca oamenii să ajungă să cerșească, să participe la acțiuni ilegale sau să vândă elefanții în alte țări.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite