Viața elefanților din Thailanda este afectată de distrugerea turismului din cauza pandemiei de coronavirus

În Thailanda, unul dintre principalele efecte ale pandemiei de COVID-19 este distrugerea aproape completă a turismului. Sunt afectate nu numai afacerile, dar şi viaţa elefanţilor şi a oamenilor care au grijă de ei.

27 Iunie 2020, 23:05 |

Pandemia de coronavirus are efecte dramatice în Thailanda, unde animalele tradiţionale ale ţării, elefanţii, sunt ameninţaţi atât de boală, dar mai ales de prăbuşirea turismului. Dacă nu mai sunt bani, nu mai există hrană pentru pachidermele folosite frecvent în activităţi turistice, până recent foarte apreciate de străini.

În condiţiile în care sunt foarte puţini turişti, taberele comerciale de elefanţi şi sanctuarele nu mai au fonduri şi au început deja să deplaseze animalele la cel puţin 150 de kilometroi pentru a la duce în locurile de origine.

Specialiştii verifică starea de sănătate a elefanților.

Până acum nu au fost problerme, dar perspectivele nu sunt prea bune, dacă pandemia va continua. Pentru animalele rămase în zone mai îndepărtate au fost strânși bani din donații publice.

Au fost cumpărate alimente, medicamente, în special pentru infecții ale ochilor sau probleme digestive care afectează cel mai des pachidermele. Dacă nu se vor găsi soluții pentru un ajutor guvernamental, există riscul ca oamenii să ajungă să cerșească, să participe la acțiuni ilegale sau să vândă elefanții în alte țări.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 21°C
IASI 20°C 14°C
CLUJ 15°C 12°C
CONSTANTA 17°C 17°C
CRAIOVA 19°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI