Viața după un divorț la 70 de ani. Dezvăluirile femeii care acum are 102 ani

Gladys McGarey a fost părăsită de soțul ei, pe vremea când ea avea 70 de ani. După 46 de ani de căsnicie și parteneriat, femeia a simțit că nu-și va reveni niciodată. Dar până la urmă a acceptat situația, pe vremea când avea 93 de ani. De atunci și-a descoperit propria voce și, la 102 ani, se declară o femeie fericită, relatează The Guardian, care a intervievat-o pe Gladys.

06 Iunie 2023, 13:58 (actualizat 06 Iunie 2023, 15:45) Știrile TVR |
Gladys McGarey a fost părăsită de soțul ei, pe vremea când ea avea 70 de ani

Femeia povestește că fostul ei soț, Bill, nu îi era doar partener de viață, ci și de afaceri. Amândoi erau medici generaliști. S-au numărat împreună printre cofondatorii Asociației Americane Medicale Holistice. Cuplul împărțea și o clinică în Phoenix, Arizona. În cei 46 de ani de conviețuire, au făcut împreună șase copii. Totul s-a terminat când Bill a început o relație cu o altă colegă.

Gladys povestește că într-o zi soțul ei i-a spus că poartă în servietă actele de divorț de șase luni și că ar aprecia o semnătură rapidă. „M-a orbit. Eram distrusă”, spune ea. „Durerea despărțirii a fost imensă, cel mai greu lucru” cu care s-a confruntat vreodată. Mai dificil chiar decât cancerul prin care a trecut de două ori, când avea 30 și când avea 90 de ani. „Nu este o chestiune de a trece peste lucruri, este o chestiune de a trăi prin ele. Dacă poți supraviețui problemelor cu care te-ai confruntat, ele devin profesorii tăi”, zice Gladys.

Pentru Gladys vestea că fostul ei soț se recăsătorește a venit ca o nouă lovitură. „Eram atât de furioasă, țipam. M-am oprit pe marginea drumului și m-am gândit în sinea mea: „Vrei să continui așa? Adică, asta este cu adevărat neplăcut”. Atunci i-a trecut prin cap un verset din Biblie: „Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul, să ne bucurăm de ea”. Și-a cumpărat o plăcuță de înmatriculare pentru mașina ei, pe care scria „Fi bucuros”. Ca să ajungă la o stare bună, a durat mult: „Abia pe la 93 de ani am acceptat-o ​​cu adevărat”, povestește femeia.

Privind în urmă, McGarey poate vedea acum că divorțul ei a fost un punct de cotitură critic și constructiv: „Înainte de asta chiar nu aveam încredere în propria mea voce”. A fi dislexică însemna că la școală se simțea mereu lentă. „Chiar nu credeam că am o voce”, spune ea, dar „știam că am o voce. După divorț, nu a mai fost Bill și Gladys, ci Gladys McGarey MD. Mi-am revendicat ceea ce aveam, nu doar ca parteneră a lui Bill”, spune Gladys.

„Nu regret nici un minut pe care l-am petrecut ca soție a lui Bill”, spune ea. Dar, în timp ce el a murit în 2008, „Viața mea a căpătat aceste dimensiuni uimitoare care nu sunt complet asociate cu el. Ceea ce am ales funcționează pentru mine”.

McGarey nu s-a recăsătorit niciodată. „Oamenii mă întrebau dacă mă duc la întâlniri și eu răspundeam: „De ce aș vrea să am grijă de un alt bătrân? Nu, mulțumesc.””.

După divorț, Gladys și-a deschis o nouă clinică în Scottsdale alături de Helene, fiica sa. Iar mama s-a mutat într-o casă construită în spatele locuinței fiicei sale.

Gladys s-a pensionat la 86 de ani, dar continuă să ofere consultații telefonice. Ea nu mai are licență pentru a practica medicina, dar, așa cum spune ea: „Nimeni nu mi-a spus că trebuie să mă opresc din vorbit”. Și chiar nu s-a oprit.

Când avea 100 de ani, ea a susținut un TedX Talk – despre medicina holistică. În plus, tocmai a publicat o carte care oferă îndrumări pentru o viață bine trăită.

Un articol de Arina Delcea

 

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 2°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 6°C 3°C
CONSTANTA 10°C 5°C
CRAIOVA 6°C 2°C
BRASOV 6°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI